Tut & Kjørs nye gledesscene

GLEDESSCENER: Gjensynsgleden på første øvelse etter ferien var stor. Og gleden over å få øve i gymsalen på Sørumsand skole var minst like stor. Foto: Tut&Kjør

GLEDESSCENER: Gjensynsgleden på første øvelse etter ferien var stor. Og gleden over å få øve i gymsalen på Sørumsand skole var minst like stor. Foto: Tut&Kjør

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Endelig har Tut & Kjør fått et romslig øvingslokale med scene. Sørumsand barneskole blir stedet der jubileumsforestillingen Snøhvit skal ta form fram mot premieren i november.

DEL

De siste to årene har de 30 skuespillerne øvd på personalrommet på Sørumsand videregående skole. De har vært takknemlige for å få bruke rommet, men har kjent på behovet for å kunne slå ut med armene og leke seg med rollene uten å være redd for å snuble i sofaer og spisebord. Gymsalen er dermed perfekt.

– Ja, dette er et lokale som dekker behovene våre. Med scenen i gymsalen kan vi også teste ut hvordan det blir i Bingsfosshallen der vi setter opp stykket til høsten. Og når vi trenger øvelser med mindre grupper, har vi mediateket på skolen som vi også får bruke. Dette blir bra, tror instruktør Juliane Husvik Sukkestad.

Mange av årets debutanter er under ti år og har vært med på teaterlek for å bli kjent med måten Tut&Kjør jobber på. De er merkbart spente på å få gå på scenen for første gang seinere i høst. Alle skuespillerne er også med på å skrive teaterets egen versjon av det kjente stykket Snøhvit og gleder seg til å vise hva de har tilført den kjente historien.

– Dette er noe teateret har hatt lyst til å gjøre lenge. Tut&Kjør har i alle år kjøpt inn ferdige manus fra en base som mange teatre rundt om bruker. I jubileumsåret som Tut&Kjør fyller 25 år, syns vi det var på tide å ta eierskap og involvere skuespillerne fra første dag. Det har vært en spennende prosess og publikum kan glede seg, sier øvings- og prosjektleder Cathrine Rindal.

Artikkeltags