Ny oversikt over kulturminner

Elizabeth Wirsching, tidligere kulturleder i Rømskog, har samarbeidet med Rømskog historielag. Sammen har de utarbeidet en ny oversikt over kulturminner og kulturmiljøsoner.

Elizabeth Wirsching, tidligere kulturleder i Rømskog, har samarbeidet med Rømskog historielag. Sammen har de utarbeidet en ny oversikt over kulturminner og kulturmiljøsoner.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rømskog kommune har utarbeidet en ny oversikt over kulturminner og kulturmiljøsoner.

DEL

– «Kulturminner i Rømskog» skal brukes. Håpet er at innbyggerne i Rømskog bruker den og orienterer seg om kulturminner i sitt nærområde. Den kan brukes i undervisning og tar svært liten plass i tursekken. Kunnskap om kultur og opplevelser av kulturminner bidrar til å skape tilhørighet, eierskap, bedre livskvalitet og er viktig for Rømskogs identitetsfølelse, skriver tidligere kulturleder i Rømskog, Elizabeth Wirsching, i forordet.

Oversikten er utarbeidet i samarbeid med Rømskog historielag og distribuert til alle husstander i kommunen.

LES OGSÅ: Bygger seg opp igjen etter konkursen: – Jeg blir aldri millionær

Oversikten er delt opp i fire geografiske områder i kommunen. Hvert enkelte fornminne er merket på kartet. Rømskog er faktisk den kommunen med flest fangstgroper i hele Østfold, noe som viser hvor tidlig det var bosetning langs Rømsjøen.

– Det har blitt en fin og informativ trykksak om våre kulturminner. Vi håper flere vil fatte interesse for alle «skattene» som er å finne rundt omkring i hele kommunen vår. Elizabeth har gjort en flott og viktig jobb for Rømskog, sier kulturleder i Rømskog, Rita Berget Lindblad.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags