Premiereklare: – Vi har aldri gjort så store endringer!

ØNSKER VELKOMMEN: Mari Melhus og Henrik Berg Larsen er begge regissører og manusforfattere. Nå ønsker de velkommen til premiere på Romeriksspillene.

ØNSKER VELKOMMEN: Mari Melhus og Henrik Berg Larsen er begge regissører og manusforfattere. Nå ønsker de velkommen til premiere på Romeriksspillene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag 12. september spilles første av totalt fem forestillinger av spelet "1718 - til krigens slutt" på Blaker Skanse.

DEL

– Det ligger enormt mye arbeid bak forestillingen. Vi har hatt seks uker på å sette det sammen, men skuespillerne er veldig fokuserte, forteller manusforfatter og regissør, Mari Melhus, til Indre Akershus Blad.

Den første leseprøven stod i august, og siden har det gått i ett for gjengen.

– I år er det mange nye skuespillere, og de er kjempeflinke. Vi har blant annet tre generasjoner i staben: den yngste er 9 år og den eldste er 76, kommenterer kollegaen Henrik Berg Larsen, som også er manusforfatter og regissør.

Store endringer

Stykket "1718 - til krigens slutt" ble også satt opp i fjor, men regissørene er klare på at den ikke er lik.

– Om du tenker å droppe spelet fordi du har her i fjor, kommer du til å gå glipp av noe. Det er en helt ny drakt. Samme ramme, men en helt ny forestilling, meddeler Berg Larsen.

Melhus legger til:

– Vi har aldri gjort så store endringer!

Spelet tar for seg den Nordiske krigen, hvor vi følger fire venner og får ta del i deres tanker, visjoner og drømmer.

– Det historisk forankret i Blaker Skanse. Det var den siste skanse før Kristiania, og historien omhandler forsvaret da svenskene kom. Man kan lære en del av spelet, og jeg tror mange kommer til å la seg engasjere av historikken til skansen, sier Berg Larsen.

Mye kaffe

Premieren er foreløpig ikke utsolgt, men det håper begge at endrer seg.

– Forhåndssalget til premieren pleier å bli utsolgt, og det tør vi å satse på at skjer i år også, uttrykker Melhus.

– Klarer dere å anslå hvor mange liter kaffe det har gått med i denne prosessen?

Begge tenker seg om. Berg Larsen drar opp mobilen for å finne kalkulator. Hvor mange samlinger de har hatt må plusses med liter om dagen.

– Det går nok en 30 liter daglig. Med 35 prøver, er vi oppe i 1050 liter med kaffe. Heldigvis har ikke trakteren gått varm, sier Berg Larsen.

Været kommer ikke til å ha noen innvirkning på forestillingen. Publikum har tak over hodet, men de anbefaler publikum å kle seg godt og ta med sitteunderlag.

De forteller at å drive med spel er en livsstil.

– Myggspray, solkrem, regntøy, superundertøy. Vi er klare for alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken