Jordnær trio klar for festival i Søndre Høland

JORDNÆRT orkester: Lars Tormod Jenset (t.v.), Trond Johansen og Elin Glende i Åkerland.

JORDNÆRT orkester: Lars Tormod Jenset (t.v.), Trond Johansen og Elin Glende i Åkerland.

Artikkelen er over 1 år gammel

MOMOEN/FOSSER/BJØRKELANGEN: Åkerland er et av få band i Høland som skriver låter med norske tekster. I løpet av høsten er debutplata klar.

DEL

Orkesteret består av vokalist Elin Glende fra Momoen, gitarist Trond Johansen fra Fosser på gitar og Lars Tormod Jenset fra Bjørkelangen på bass.

Erfaring

Alle tre har betydelig musikalsk erfaring i seg. Glende har tidligere vært med i poporkesteret John’s Epic og er også med i Stuttreist & Himlaga-aktuelle Bondebabes, mens Johansen er med i Springsteen-tribute-bandet T-Street Band og Jenset er profesjonell jazzmusiker i orkesteret Espen Eriksen Trio.

Det var en opptreden under forrige års Tellfortell-festival i Dalsroa i Søndre Høland som satte fart i plateplanene.

Åkerland hadde fått plass i Prøverommet, en scene der kunstnere kan teste ut ukjent materiale på publikum, under nevnte festival.

God respons

– Etter at vi hadde spilt de tre låtene vi hadde øvd inn, fikk vi en kjempefin respons av publikum. Kari Meyer, som driver festivalen, booket oss omgående til full konsert i 2017. Dermed var det bare å begynne å arbeide målrettet mot årets festival, forteller Elin Glende.

De tre musikerene har spilt sammen ved ulike anledninger, men det var først på Sammenfestivalen på Løken i 2016 at de opptrådte som trio.

Kjemi

Kjemien var såpass god de tre imellom at de ble enige om å jobbe mer sammen.

Lydbildet trioen spiller med, er akustiske viser. Jordnært er et begrep som kan være betegnende. Navnet Åkerland spiller ganske enkelt på at musikerne bor på landet.

– Tekstmessig tenker vi likedan. Vi skriver om det som skjer oss, hverdagslige greier. Vi synger både om oss sjøl og folk vi er gla i. Vi liker å fortelle historier, forteller Trond, som skriver låtene sammen med Elin, som supplerer:

– Skummelt

– Det er egentlig litt skummelt å skrive på norsk. Du har ingenting å gjemme deg bak. Men det er det språket vi snakker og derfor faller det mest naturlig. Det stiller krav til et tydelig budskap. Det er en utfordring vi trives med.

Inspirasjonskildene til Åkerland er alt fra Lillebjørn Nilsen til Odd Nordstoga, Trond Granlund og Joni Mitchell.

– Personlig erjeg svak for Eric Clapton og Kenny Rogers, forteller Johansen.

Planen er å gi ut plate på både vinyl og CD. To låter er ferdige allerede, og 23. september planlegger trioen en konsert for å presentere alle låtene.

Vil berøre lytterne

Ambisjonene er først og fremst å utgi noe som berører lytterne.

– Målet er å nå ut med noe vi har skapt selv som lytterne liker, men det er jo klart at det hadde vært hyggelig å bli spilt på radioen.

Fredag spiller Åkerland på Tellfortell-festivalen igjen, sammen med andre lokale aktører: Loch Ness Mouse (med Ole Johannes Åleskær fra Setskog) og White Whale (hølendingene Mats Hvalsengen og Andreas Hvidsten som spiller viser med et rocka uttrykk).

Festivaljobb

Lørdag kommer blant andre Trond Granlund og Vigdis Hjorth til festivalen.

– Vi ser veldig fram til festivaljobben. Det er en type festival som bidrar med noe nytt i det etablerte musikklivet i bygda vår, og Kari Meyer og hennes kumpaner har en tydelig visjon for hva de ønsker med festivalen. Det er et herlig program de har satt sammen, avslutter Elin Glende.

Artikkeltags