Mener det gir barna et minne for livet å synge med slike artister

Åge Sten Nilsen kommer til Sørumfestivalen, og synger flere sanger sammen med 7. klassinger fra bygda. Foto: Jørgen Kirsebom

Åge Sten Nilsen kommer til Sørumfestivalen, og synger flere sanger sammen med 7. klassinger fra bygda. Foto: Jørgen Kirsebom

Artikkelen er over 1 år gammel

Tradisjonen tro skal 7. klassinger få synge sammen med hovedattraksjonen under Sørumfestivalen. – Det gir barn i Sørum et minne for livet, sier Berit Bagøien Moe.

DEL

Tidligere har både Trang Fødsel, de Lillos, Alexander Rybak, Postgirobygget og Odd Nordstoga spilt under Sørumfestivalen.

I år er Åge Sten Nilsen hovedattraksjon. Han spiller 7. februar.

Les også: Hanna (17) og Marie (18): – Alle sa vi var tøffe. Noen mente vi var helt gale

– Han er jo en kul og fengende sceneartist! Og så er han et trekkplaster for foreldregenerasjonen også. De unge har dessuten ikke vondt av å utvide sin egen horisont, sier Berit Bagøien Moe.

Hun jobber til daglig som koordinator for Den kulturelle skolesekken i Sørum, og er prosjektleder for konserten.

Les også: Takker eksmannen for muligheten til å følge drømmen: – Jeg har virkelig valgt riktig pappa til mine barn!

Tradisjonen tro skal 7. klassinger fra hele Sørum opptre sammen med trekkplasteret. På spørsmål om hvordan de forbereder seg foran en så stor oppgave, svarer Berit Bagøien Moe.

– De øver på skolen, med stor innsats av musikklærere. De øver også i regi av kulturskolen. Elevene skal synge fire sanger sammen med Åge Sten Nilsen under konserten.

Moe bekrefter at barna gleder seg i flere år til at de skal opptre på den store konserten under Sørumfestivalen.

– De synes det er kjempestas, og er alltid spente på hvem de skal synge sammen med når det blir deres tur. Jeg vet de gleder seg veldig i forkant, og så er det fint å ha et mål å jobbe mot. Klart det er spesielt å stå på scenen foran 800-900 mennesker og fremføre sanger med en stor artist. For dem er det et minne for livet, sier prosjektlederen, som selv har store forventninger.

– Jeg gleder meg til å se og oppleve det som er blitt en etablert tradisjon her hos oss.

Les også: – Det kom ikke på tale å spise vakuumpakket ribbe på julaften

Berit Bagøien Moe er også prosjektleder for konserten med Regnbuekoret, som består av alle skolestarterne i Sørum. Det betyr at 260 barn står på scenen under denne konserten i år.

Artikkeltags