– Det er aldri for seint å falle for noen

POPULÆRMUSIKALSK FORELSKELSE: Plateaktuelle Kaja Frost og hennes forlovede Thomas. Foto: Privat

POPULÆRMUSIKALSK FORELSKELSE: Plateaktuelle Kaja Frost og hennes forlovede Thomas. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSKOG: Kaja Frost er klar for å platedebutere i en alder av 53. Den rutinerte sangfuglens hjerte synger i tillegg i dur. Til sommeren gifter hun seg med sin sju år yngre kjæreste. – Det er aldri for seint å forelske seg, mener artisten.

DEL

Aurskogingen Kaja ga riktig nok ut en kassett med gospelgruppa Guide som 15-åring, men EP-en som skal spilles inn i mars blir hennes solo-debut på plate.

– Noen år etter Guide spilte jeg faktisk inn en solo-produksjon med sanger skrevet av Jon Lotterud og Einar Langseth fra Aurskog, samt Jostein Størkersen fra Karmøy. Alt var ferdig til utgivelse, men plutselig sa det stopp, og jeg hørte aldri mer fra plateselskapet, forteller Kaja.

Hun har bestandig vært glad i å synge, fra bestefaren lærte henne å spille blokkfløyte og trampeorgel før hun begynt i førsteklasse på Aursmoen barneskole via diverse kor (hun ledet også Team Aurskog i det aller første Korslaget i Aurskog-Høland) til bandkonstellasjoner i voksen alder.

– Etter at jeg deltok på et skriverkurs i regi av Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland for ti år siden, begynte jeg å skrive låter selv for alvor. De to ga meg masse ros, og fulgte meg opp etterpå. I dag har jeg opparbeidet meg nok tro på meg sjøl til å gi ut en egen plate, sier Kaja.

Platedebutanten skriver helst låter med personlige tekster.

– Den ene låta heter Skråsikre undringer. Jeg har aldri klart å finne formen verken på tvil eller tro, mens andre virker til å ha fasiten på det meste, understreker låtskriveren.

Plata skal mastres i løpet av våren i England og det blir slippfest på Scene 5 i Lillestrøm til høsten.

– Dette må da koste deg en del?

– Ikke så mye som en kanskje skulle tro. Mellom 50.000 og 70.000. Det blir sparepenger, men du må gjerne få med at jeg jakter sponsorer.

– De vonde, såre følelsene jeg sitter med etter brudd er en kilde til inspirasjon

Privat har hun funnet kjærligheten med Thomas Frost (46).

– Det er aldri for seint å falle for noen. Noen sjanser kommer aldri igjen, og jeg blir stadig mindre redd for å ta dem. Thomas er trommeslager. At vi driver med musikk begge to, er en klar fordel. Da kan vi gi hverandre rom til å drive med vårt med dypere forståelse samtidig som vi kan hjelpe hverandre når det trengs, mener sangeren.

Bryllupet står i låven på Aur prestegård til sommeren. Låtskriveren bedyrer at hun aldri har hatt noen drømmer om å bli verken popstjerne eller kjendis.

– Jeg har alltid likt å stå på en scene og formidle det jeg har på hjertet. Det er fint å synge en sang som betyr noe for andre. Med denne EP-en håper jeg å levere et årlig stykke håndverk. Vet du forresten hvorfor den planlagte solo-skiva mi aldri kom ut den gangen, utbryter Kaja plutselig.

– Nei, fortell!

– Siden det var et plateselskap i sjangeren kristenpop som skulle gi den ut, kom produsenten min i skade for å bruke perkusjon på et par av låtene der han syntes det gjorde seg. Dette falt ikke i god jord hos ham som eide selskapet. Han kalte det for «bruk av hedenske Kongo-rytmer», dermed ble det skrinlagt. Hurra for rausheten på 1980-tallet, forteller en leende artist.

Døpenavnet hennes er forresten Gunn Kari Fjæren. Kaja Frost er kunstnernavnet – en gammel skikk som altså lever i beste velgående i 2016 – selv i Aurskog.

– Jeg ble kalt Kaja i ungdommen, og Frost blir det nye etternavnet mitt etter bryllupet, så det henger ihop, avslutter den nyforelskede sangfuglen.

Artikkeltags