Årets frivillighetspris, den tiende i rekken, ble tradisjonen tro utdelt i forbindelse med Aurskog-Høland Frivilligsentrals julebord på Kjelle videregående skole. Prisens kriterier er at den skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer og pågangsmot har bedret livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt lokalsamfunn.

Prisen er på 10.000 kroner og et kunstdiplom. Pengene skal gis til et formål prisvinneren selv velger.

At det var en meget populær prisvinner, ga applausen etter at ordfører Roger Evjen hadde overrakt Knut Katralen prisen klart signal på.

– Pristaker har gjennom 20 år lagt ned en betydelig innsats for at andre skal kunne bedrive rekreasjon. Han har bidratt til å fremme sunne norske verdier på en forbilledlig måte. Gjennom sitt arbeid har han gjort områder i Aurskog-Høland tilgjengelig og kjent for folk både i og utenfor kommunen, sa ordfører Evjen i sin hilsningstale til prisvinneren.

Knut Katralen ble på sin side tatt fullstendig på senga av hedersbevisningen.

– Jeg trodde jeg og noen andre i Mangenfjellet turlag var invitert hit på vegne av laget. Og så skjer dette. Hva jeg føler? Det ble litt bakglatt nå. Jeg er litt satt ut. Men du verden hvor stolt jeg er.

Knut Katralen var i sin tid også en av initiativtakerne da Mangenfjellet turlag ble stiftet.

– Den gang håpet vi på et 50-talls medlemmer. I dag har vi 2.300, sa han stolt.

Og lovet at han skulle være klare med nyfriserte løyper oppe på Aurskog-Hølands tak så snart Kong Vinter har gjort sitt inntog og strødd sitt hvite gull over området.