– Vi vil gjerne ha med flere, men kan jo ikke gå hjem og hente folk

KONSERT: Leder Eli Fjeldstad i Løken pensjonistforening håper at flere vil delta på foreningens arrangementer og turer. Torsdag arrangerer de konsert på Rakstad med Rita Engebretsen og Tommy Michaelsen, som tar gamle sanger frem fra glemselen.

KONSERT: Leder Eli Fjeldstad i Løken pensjonistforening håper at flere vil delta på foreningens arrangementer og turer. Torsdag arrangerer de konsert på Rakstad med Rita Engebretsen og Tommy Michaelsen, som tar gamle sanger frem fra glemselen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

LØKEN: Leder Eli Fjeldstad i Løken pensjonistforening håper flere kommer seg opp av sofaen for å delta i fellesskapet.

DEL

Eli Fjeldstad tror det er mange pensjonister som savner et sosialt fellesskap å være en del av.

– Det er mange som sitter alene rundt omkring som vi gjerne skulle hatt med oss, sier Fjeldstad.

Hun erfarer at deltagerne på pensjonistforeningens turer blir bedre kjent med hverandre og mer sammenknyttet.

– Da får de straks et nettverk, og det er noe vi jobber for. Vi håper flere deltar på turene og treffene våre, men vi er avhengig av at folk møter opp, for vi kan ikke gå hjem og hente dem. Jeg skulle ønske de bare ville gitt oss en sjanse, sier Fjeldstad.

Til salgs for til sammen 37 millioner 

Hun er klar over at det er mange som deltar på Hølandstreffen, og av den grunn ikke er aktive i pensjonistforeningen.

– Det er selvfølgelig helt greit. Da kommer de seg ut og treffer andre, men det er mange andre som ikke deltar på noe som helst. Det bekymrer meg litt, for da blir ensomheten litt stor, mener Eli Fjeldstad.

Torsdag slår pensjonistforeningen på stortromma, og arrangerer konsert med duoen Rita Engebretsen og Tommy Michaelsen på Rakstad, Løken og omegn kulturbygg.

– Rita og Tommy er kjent fra plateserien «Frem fra glemselen», og har vært i Bodø, på Sørlandet og rundt forbi i løpet av sommeren. Begge er flotte musikere, og da vi fikk sjansen til å hyre dem inn, grep vi den med begge henda. Er det noe de eldre i kommunen fortjener, så er det å få slike kapasiteter til bygda, sier Fjeldstad.

Les også: POLITIET: – Bedrageriforsøk mot eldre kvinne

Hun håper inderlig at konserten blir godt besøkt.

– Nå må folk kjenne sin besøkelsestid, og vi håper de går mann av huse. Vi holder billettprisen lav, og håper å dekke utgiftene med loddsalg og bevertning i tillegg, sier Fjeldstad.

Pensjonistforeningen satser på underholdning, og hadde nylig besøk av Palle Wagnberg. Der dukket flere nye ansikter opp, ifølge lederen.

– Det var veldig hyggelig, og det håper vi skjer nå også. Dersom det blir bra med folk på konserten kan jeg nesten garantere at vi kommer til å arrangere flere konserter, sier Fjeldstad.

Artikkeltags