Rinos første i Fet

2014.11.08. Rælingen . Sandbekstua. Rino Larsen. Kunstutstilling

2014.11.08. Rælingen . Sandbekstua. Rino Larsen. Kunstutstilling Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

FET: Søndag 4. september åpner Rino Larsen sin første separatutstilling i bygda han vokste opp i.

DEL

(Romerikes Blad) Sommeren 2016 har vært rekord travel på utstillingsfronten for Skedsmo-baserte Rino Larsen. Ski, Drøbak, Asker og Sinsen, for å nevne noen av stedene han nylig har holdt utstilling. Men førstkommende søndag er veggene i Galleri Vinkelen ved Fetsund lenser fylt med motiver fra Rinos univers.

Sluttet aldri å tegne

Rino vokste opp på Åkrene, og sykkelturen til Fetsund gikk ofte via Nerdrum og lenseanlegget hvor han var sammen med venner, smugrøyka litt. Det var aldri folk i dette området langs elva etter mørkets frembrudd på den tiden, for det var før fløtingsanlegget ble fredet i 1987 og senere verdsatt som et nasjonalt industrielt kulturminne med titalls tusen besøkende hvert år.

- Snakk om bra utvikling. Det er blitt kjempefint, sier Rino Larsen.

- Så gøy å se deg her. Jeg husker at du tegnet hele tiden i barndommen, sa en gammel bekjent da Rino var på lensene og innom Galleri Vinkelen for å planlegge utstillingen.

Rino solgte sin første tegning da han var 11 år. Han sluttet aldri å tegne, var alltid med når kulisser til skoleteateret skulle dekoreres. Medfødt talent? Trolig, men at han fortsatte å tegne da de andre ga seg er hovedårsaken til at han er der han er i dag, mener han.

Rino har nå lang og bred designbakgrunn, er daglig leder i kommunikasjonsbyrået Createurene med syv faste medarbeidere. Createurene har siden 1993 jobber med forskjellige produkter og tjenester – alt fra strategi, reklame, design, logo og visuell profil, webdesign og messe. Byrået har designet et stort antall produktlogoer og profilmanualer, har lansert skrapelodd, nye hustyper og nye peisovner, for å nevne noe. I tillegg har Rino arbeidet som illustratør og han har undervist designstudenter.

Må være strukturert

Bildene lager Rino i atelieret hjemme på Skedsmokorset. Han innrømmer at tid er en knapphetsfaktor. Det gjelder å jobbe strukturert. Han ser ikke tv, hører heller på musikk og jobber med bilder. Når det gjelder musikk, hører han på det meste, men nostalgi fra 70-tallet blir det lite av.

Hvordan vil du beskrive bildene dine?

- Jeg jobber bevisst med kontraster, det er vel der DNA-et i mine bilder ligger. Finne frem til det som mangler. Legge til, trekke fra, bryte «regler» om det finnes noen. Farger er for meg utrolig spennende, hvordan de påvirker oss, sier han og legger til: 

- Vi mennesker er heldige som er født med fantasi, jeg prøver vel å lage mitt eget univers. Bildene er en del av ens personlighet, noe man dveler ved. Alle finner sin stil, sitt uttrykk.

Selv om Rino jobber med det han opprinnelig er lidenskapelig opptatt av, er det slett ikke enkelt – så langt derifra.

-Jeg tviler meg fram til et hvert resultat. Det gjelder å fortsette selv om man ikke er fornøyd. Av og til stopper jeg opp og spør meg selv hvorfor i all verden plager jeg meg selv med dette? Men for meg blir det det samme med bilder som med en bok; boken lever i deg når du leser den, og du savner når den er lest ferdig, sier Rino Larsen.

Utstillingen åpner klokken 12.00 i Galleri Vinkelen søndag 4. september. Vinkelen er en av mange fredede bygninger på Fetsund lenser, og Fet kunstforenings galleri og faste tilholdssted. Åpent søndager fra klokken 12-16. Siste dag er 25. september.

Artikkelen er sendt inn av Fet kunstforening

Artikkeltags