Samlet til korpsfest

Åpning: Her er både aspiranter, rekrutter og hovedkorps på scenen.Alle foto: Marit Reisjaa Karlsen

Åpning: Her er både aspiranter, rekrutter og hovedkorps på scenen.Alle foto: Marit Reisjaa Karlsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

AURSMOEN: Søndag ettermiddag løftet taket seg da 120 korpsmusikanter holdt korpskonsert for de om lag 250 fremmøte.

DEL

Etter veldig mange år var det igjen duket for en god, gammeldags korpskonsert i gymsalen, eller «kulturhuset» på Aursmoen som konferansier Ingolf Lund så fint kalte den.

Mange korps

I løpet av kvelden fikk vi høre Aurskog skolekorps, Bjørkelangen skolekorps i samarbeid med Aurskog, Veterankorpset fra Aurskog, Bråte skolekorps, Glommabredden og flere fellesnummer.

Aurskog skolekorps benyttet også anledningen til å dele ut ærespriser til Kjersti og Helge Ruud.

– Det er 120 musikanter her i dag, fra 2. klasse til opp i 70-åra. Vi har hele spekteret og det er så gøy, sier dirigent Camilla Aasnes Engås i Aurskog skolekorps, og legger til:

– Det er ekstra moro at vi får vist frem aspirantene også.

Der har Lene Killingmo vært med som ekstradirigent i helgen.

Det er tydelig at musikantene koste seg på scenen denne ettermiddagen, og publikum hygget seg i salen. Som seg hør og bør var det også loddsalg, sveler og kaker.

Forskjellig repertoar

Vi fikk høre mye forskjellig, som «Let it go» kjent fra filmen Frost, «Uptown girl» og mye annet i løpet av den vel to timer lange konserten. Det hele ble avsluttet med «Funky kids», og publikum var med hele veien.

– Hvorfor korpskonsert?

– Vi er mange korpsforeldre som spilte den gang korpset hadde sin storhetstid med 60 medlemmer og det ble avholdt korpskonsert hver vår og høst. Det er ekstra moro å kunne samarbeide og være så mange som spiller sammen, sier leder Aina Lilleberg i Aurskog skolekorps.

Selv har hun spilt i korps siden hun var åtte år.

– At ungene kan høre på de voksne gir inspirasjon, og samarbeid på tvers av korps er veldig lærerikt og gøy. Ungene øvde sju timer i går, og det var ikke ett surt fjes, sier Lilleberg.

Hun mener korps er et positivt tilbud til barn og unge.

– De lærer mye, som å ta hensyn, vente på tur, møte presist, holde avtaler, ta vare på hverandre og vise hensyn. I korpset er alle like viktige. Vi har også en utrolig positiv foreldregruppe, derfor blir dette så bra, mener Lilleberg.

– Det er plass til flere i korpset, og vi har lite dugnadsarbeid, hvis noen skulle kvie seg for det – sier hun med et stort smil.

Artikkeltags