– Opplev Søndre Høland!

– VEL MØTT til Opplev Søndre-Høland, sier representantene for de tre arrangørene: Fra venstre Kari Meyer fra SHIUL, Halvard Tønneberg, Aurskog-Høland bygdetun og Leif Arne Lundhagen fra Hemnes Næringsforening.

– VEL MØTT til Opplev Søndre-Høland, sier representantene for de tre arrangørene: Fra venstre Kari Meyer fra SHIUL, Halvard Tønneberg, Aurskog-Høland bygdetun og Leif Arne Lundhagen fra Hemnes Næringsforening. Foto:

Av

Hemnes: 24. og 25. august leder alle veier til Hemnes og Opplev Søndre Høland 2019.

DEL

Etter tre års opphold trår Hemnes Næringsforening, Aurskog-Høland bygdetun og SHIUL i fellesskap til og presenterer en ny utgave av Opplev Søndre-Høland.

– Det er viktig å synliggjøre at det skjer ting også i den søndre delene av kommunen. Samtidig har de tidligere arrangementene vist at dette er noe folk setter pris på og er med på, sier primus motor for arrangementet, Leif Arne Lundhagen.

Selv om ikke alle brikker er på plass ennå, er det allerede litt av hvert for hvem som helst i det innholdsrike programmet.

– Det blir et mylder av aktiviteter. Fra liv i de gamle stuene på bygdetunet med presentasjon av gamle håndverk og baking i bryggerhuset til aerobic, tegne- og malekonkurranse og presisjonskonkurranse med gravemaskin, forteller en alltid like entusiastisk Leif Arne Lundhagen når det gjelder synliggjøringen av Søndre Høland.

På underholdningsfronten vil det være mye lokale krefter i sving, men Lundhagen trekker spesielt fram det som markerer avslutningen de to dagene.

Lørdag blir det Petter Simonsen og Nils Einar Vinjor som setter punktum og søndag er det The Lock Ness Mouse.

Søndagen blir det ekstra søkelys på barna, kan Lundhagen fortelle, og røper aktiviteter som ansiktsmaling, male- og tegnekurs og spikring av fuglekasser for å nevne noe.

SHIUL har også lagt årets fotballskole parallelt med Opplev Søndre-Høland, og som vanlig vil en lang rekke utstillere være på plass. Disse spenner fra lokale næringsdrivende til lag og foreninger og enkeltpersoner.

– Vi krysser fingrene for at værgudene er med oss, og ser fem til to sydende og kokende dager på Hemnes, sier Leif Arne Lundhagen.

Lørdag er Frode Burås konferansier, mens Bjørn Varnås overtar den rollen søndag.

Artikkeltags