30.000 kroner til en god sag

Holder gamle tradisjoner i hevd: Gahnsbrukets Venner har fått penger fra Sparebankstiftelsen DNB.Foto: Privat

Holder gamle tradisjoner i hevd: Gahnsbrukets Venner har fått penger fra Sparebankstiftelsen DNB.Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

GAN: Gahnsbrukets venner er noen av en rekke lokale lag og organisasjoner som har fått julegaver fra Sparebankstiftelsen DNB i 2016.

DEL

Få tilgang til alt innhold på indre.no. Indre+ i 2 måneder for 49 kroner!

Organisasjonen fikk 30.000 kroner til oppgangssag med ett sagblad. Sagbrukene er en viktig del av kulturarven i Fet. Gahnsbrukets venner formidler historien til skolebarn og andre som vil lære, ved å fortelle og demonstrere hvordan sagene fungerte.

Før 1882 var det mange oppgangssager i Fet, men de hadde bare ett sagblad. Takket være midlene fra stiftelsen monterer vennene en slik sag, og kan dermed i større grad vise den komplette sagbrukshistorien.

– Det er klart at pengene kommer godt med. De muliggjør en enda mer presis historiefortelling. Vi vennene møtes hver torsdag og har det sosialt sammen, i tillegg til at vi får besøk av forskjellig slag innimellom også. Du må få med at det er Per Johansen som skrev søknaden. Stor honnør til ham, sier Vidar Amundsen på vegne av Gansbrukets venner.

Bedre svømmetilbud

Av andre lokale formål som har blitt tildelt midler, kan også Fetsund KFUK-KFUM nevnes.De fikk 15.000 kroner til utlånsutstyr til flyktninger, nærmere bestemt sykler og ski.

Fet Svømmeklubb har på sin side fått hele 126.500 kroner til turntrampoline med tilhørende utstyr.

Siden turning gir allsidig bevegelsesgrunnlag, har svømmeklubben brukt turn som en del av sitt aktivitetstilbud i ett år allerede. Med turntrampoline kan de utvide og utvikle aktiviteten.

Svømmeklubben har for øvrig også fått 38.000 kroner til våtdrakter og oppbevaringsskap.

Akershusmuseet Avdeling Fetsund Lenser har fått 250.000 kroner til uteløe på en av øyene i Nordre Øyeren naturreservat.

Setskog Idrettsforening fikk på sin side 200.000 kroner til rammetelt, stoler, bord og lyslenker, mens Bygdetruppen Teater har fått 300.000 kroner til oppgradering av kjøkkenet i Smia på Fosser.

Sparebankstiftelsen DNB eier i underkant av 10 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt nærmere 3 milliarder kroner til allmennyttige formål.

Artikkeltags