Vil gi to millioner til lensene og to millioner til nytt kunstsenter

Arbeiderpartiet vil gi to millioner til forprosjekt for fløtingsmuseum.

Arbeiderpartiet vil gi to millioner til forprosjekt for fløtingsmuseum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fetsund: Når Arbeiderpartiet fredag legger fram sitt alternative statsbudsjett foreslår de to millioner til Fetsund lenser og to millioner til Akershus kunstsenter.

DEL

– Pengene til Fetsund lenser skal gå til å komme i gang med et forprosjekt for et senter som skal romme et nasjonalt fløtingsmuseum og kompetansesenter for våtmark, opplyser Sverre Myrli (Ap).

Akershus fylkeskommune, Museene i Akershus (MiA) og kommunene Fet, Sørum, Skedsmo og Rælingen har stått bak forstudien og bevilget to millioner kroner til et forprosjekt. Arbeiderpartiet mener at også staten må bidra med to millioner fordi prosjektet har stor nasjonal interesse og bør igangsettes så fort som mulig.

Viste politikerne våt framtidsdrøm

Nytt Akershus kunstsenter er vedtatt bygget i Lillestrøm og er et spleiselag mellom Akershus fylkeskommune og Skedsmo kommune. Ap mener at staten også bør bidra.

Enstemmig vedtatt: – Dette er helt fantastisk!

Samtidskunst: Det ligger så langt an til at Akershus kunstsenter kan flytte inn i nye lokaler om noen år.Illustrasjon: Marco Boella/ Haugen/Zohar Arkitekter

Samtidskunst: Det ligger så langt an til at Akershus kunstsenter kan flytte inn i nye lokaler om noen år.Illustrasjon: Marco Boella/ Haugen/Zohar Arkitekter

Anniken Huitfeldt og Sverre Myrli. Jessheim

Anniken Huitfeldt og Sverre Myrli. Jessheim Foto:

Artikkeltags