Vil løfte fram temaer det kan være vanskelig å snakke om: – Men vi skal ikke lage en dyster festival!

Deltar: Rebekka Hovlandsdal Larsen, Elsa Marie Eriksrud, Håkon Julian Johansen, og Sigrid Eriksrud. Ylva Martine Aasberg Edvardsen (bak t.v.), Henrik Johannes Johansen, Kjellaug Johansen, Bjørn Ottesen.

Deltar: Rebekka Hovlandsdal Larsen, Elsa Marie Eriksrud, Håkon Julian Johansen, og Sigrid Eriksrud. Ylva Martine Aasberg Edvardsen (bak t.v.), Henrik Johannes Johansen, Kjellaug Johansen, Bjørn Ottesen.

Artikkelen er over 1 år gammel

LØKEN: Utgangspunktet for Sammenfestivalen fredag og lørdag er å løfte fram temaer det kan være vanskelig å snakke om. – Men vi skal ikke lage en dyster festival, understreker ungdomskoret som arrangerer. Trylling, dans, lek, musikk og moro hører også med!

DEL

I 2016 var temaet for festivalen «flyktninger». I år er det psykisk helse, med undertittel «for et varmere bygdesamfunn»

– Alle vil møte utfordringer i løpet av livet. Fra samlivsbrudd og kjærlighetssorg til det å miste jobben eller oppleve plutselig sykdom eller død. Vi ønsker å synliggjøre at det er helt greit å ikke fikse livet, men også at det finnes håp, at det går an å reise seg, komme videre i livet – og se framover.

Det sier Kjellaug Johansen. Hun er dirigent i barne- og ungdomskoret Chili, som arrangerer Sammenfestivalen.

Les også: Slik blir den nye aktivitetsparken

Ærlighet om livet

Hun påpeker at «det er litt spesielt i et bygdesamfunn, hvor mange av dem som bor her også er vokst opp her».

– Det kan gi følelsen av å leve i et trygt nettverk, men samtidig kan det være vanskelig å være ærlig når man lever så tett på hverandre. I et lite bygdesamfunn trenger vi å være ærlige om livet! Musikk og kultur har en egen kraft til å føre mennesker sammen og røre ved ting i livet vårt som vi kanskje ikke er så åpne om.

Les om hvordan været blir på festivalen

Sammenfestivalen har vokst seg så stor at arrangøren har fått med flere folk i år.

– I prosjektgruppa sitter to korledere, og foreldre og andre voksne rundt koret og miljøet vårt. Derfor legger vi stor vekt på at det skal være en familierettet festival, forteller kordirigenten.

– Har festivalen en kristen profil, slik koret har?

– Nei, men verdigrunnlaget i koret om at alle mennesker er like verdifulle tar vi med oss inn i festivalen.

Les også: Det beste som har skjedd Høland siden forrige årtusen

Dette skjer på festivalen:

Fredag: Foredrag med Mona og Dagfinn Enerly om livet etter ulykken. Konsert med Åkerland. Lørdag: Danseworkshop med Dina fra MGP junior, teaterforestillingen «innianna» med lokale ungdommer, sang med stort kor (masschoir), trylleshow, lekeområdet med morsomme aktiviteter og myldrende liv, panelsamtale om psykisk helse. Kortfilmkonkurranse. Bondebabes opptrer. Kulturskolen deltar. Festivalkonsert med Trygve Skaug og Dina.

Artikkeltags