– Et fantastisk tiltak

LOVE IT!: Søstrene Gro-Therese Lillehol (t.v.) og Cecilie Nyberg elsker å være på Farmen-marked med blomster, vaktel-egg, hjemmelaget godis og mye, mye mer. Alle foto: Anne Enger Mjåland

LOVE IT!: Søstrene Gro-Therese Lillehol (t.v.) og Cecilie Nyberg elsker å være på Farmen-marked med blomster, vaktel-egg, hjemmelaget godis og mye, mye mer. Alle foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: På Eidsverket er markedet i ren Farmen-stil i gang, og i kveld blir det fest og Soot-spel med Ingar Helge Gimle, Dennis Storhøi og lokale amatørskuespillere.

DEL

Spelet spilles ikke mindre enn tre ganger. På første forestilling var 500 publikummere møtt fram. Det var barn og unge fra flere skoler, eldre fra Aurskog sykehjem og andre som hadde tatt turen.

-Spelet var kjempefint! Særlig fordi det var kjente skuespillere. Ja, ikke bare kjendiser altså, men folk jeg kjenner på ordentliig fra teaterlaget, sier Synøve Sagen (15).

Sammen med venninner trålet hun bodene etterpå.

-Det var både godteri, design, kunst og saueskinn der, forteller Carina Tørnby.

-Og nå skal vi på Friends å spise, jublet venninneflokken og strøk av sted bortover veien.

-Fantastisk tiltak

-Dette er et fantastisk tiltak og moro å være med på, sier Bernt Øisjøfoiss. Fra den lille boden sin på hjørnet av fjøset stiller han med smaksprøver på både brus, pølser og hamburgere med smak fra Mangenskogen.

-Love it!

Søstrene Gro-Therese Lillehol og Cecilie Nyberg fant vi inne i låven. Boden deres bugnet av blomster fra Hageland fordi Cecilie jobber der, og levende vaktler, vaktel-egg, hjemmelaget rabarbramarmelade, salte karameller, risknekk og mye mye mer fra Gro-Thereses småbruk hjemme i Søndre Høland.

-Hva synes dere om et slikt tilbud som Eidsverket har stelt i stand?

-Just love it!

Gro-Therese, med tidsriktig stakk og skaut av putevar på hodet, er sikker i sin sak.

Cecilie er enig:

-Det skulle vært mer av det!

Markeds- og bookingsjef Cathrine Resch-Karlsen på Eidsverket gleder seg til resten av ettermiddagen og kvelden, og håper folk går mann av huse for å få med seg resten av forestillingene, trekkspillmusikken, bodene og låvefesten i kveld.

Artikkeltags