Når forventningene kræsjer

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

InnsendtBOKANBEFALING

Rare Reidar

Rut Granli og Bård Torkildsen

Gyldendal 2018

Reidar gleder seg. Det er Halloween, og han skal være hai! Den skumleste av dem alle! Reidar ser for seg hvordan de andre barna (og voksne) skal skjelve av skrekk. Mamma syr alt hun makter. «Skummel» minner Reidar om, «Jada» svarer mamma. Men når kostymet er ferdig er det svært langt unna det Reidar har tenkt seg. Attpåtil stiller mamma og pappa i teite kostymer og nå skal de snart ringe på hos den tøffeste gutten i klassen.

Selvsagt er det et lite innslag av lokalpatriotisme her: Rut Granli fra Aurskog er lærer på en skole i Sørum og Bård Torkildsen er bosatt i Sørum kommune. Men først og fremst er dette en av de morsomste billedbøkene jeg har lest på lenge. Det er tydelig at forfatteren er vant med å være i nærheten av barn. Situasjonene i familien er tatt på kornet. Språket er lekent og moderne samtidig som det er nøkternt. Det har gitt illustratøren stort spillerom, og det er utrolige detaljer i fargesprakende oppslag. Sjekk bare skyformasjonen på forsiden av boka!

Ikke minst er dette en bok som hele familien kan kjenne seg igjen i- enten man har store forventninger, eller er den som prøver å oppfylle dem. Jeg ble spesielt glad for å lese om foreldre som har det morsomt sammen og støtter hverandre. Passer utmerket som høytlesning, og kan og bør leses av både store og små. Jeg håper virkelig på flere bøker om Reidar og om foreldrene hans. Figurer det er lett å falle pladask for- det har i hvert fall jeg gjort.

Boka kan lånes på biblioteket og kjøpes i bokhandelen.

Månedens bokanbefaling blir skrevet av bibliotekansatte fra Nedre Romerike. Les flere anbefalinger på bibliotekrom.no


Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags