Arven etter Anna

GLEDER SEG: Roel Houtsma (t.v), Evelyn Kongstein, Solfrid Utgård og Christer Berg gleder seg til å spille forestilling sammen. Foto: Privat

GLEDER SEG: Roel Houtsma (t.v), Evelyn Kongstein, Solfrid Utgård og Christer Berg gleder seg til å spille forestilling sammen. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Et lite ensemble på fire skuespillere i Bygdetruppen Teater jobber i disse dager jevnt og trutt med ei forestilling som tar opp arven etter Anna Monrad.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Anna Monrad var jenta fra en husmannsplass under Store Hvam som hadde stor sans for de gode fortellingene og sørget i voksen alder for å skrive ned historiene bestemoren hadde fortalt henne gjennom barndommen.

Bok og forestilling

Fortellingene skal snart gis ut i bokform, og Bygdetruppen har fått lov til å jobbe med tekstmaterialet i forkant av utgivelsen, og lage en forestilling.

Den skal spilles på Gamle Hvam Museum i Nes og på Smia på Fosser under kulturhelgen.

Instruktør Charlotte Hukvari sier det har vært moro å få jobbe med tekstmaterialet, som er skrevet på den tidens dialekt.

– Røverne i Puttfjellet handler om gammeldagse, dagligdagse ting. En får en følelse av å bli transportert inn i en annen verden, som er helt annerledes en den virkeligheten vi lever i dag, sier hun.

Alle skuespillerne er lokale og kommer fra nærområdet, hvilket gjør at tekstmaterialet blir nært.

Solfrid Utgård spiller røverkjerringa i Puttfjellet, og er tydelig i talen:

– Jeg elsker å spille henne, dette er sprøtt teater, sier hun.

Christer Berg er fersk som skuespiller, men fikk mersmak etter sommerens spelopplevelse med «Skinner til frihet», der han spilte lokfører.

– Teater ga mersmak. Det har vært fantastisk å få jobbe med denne gjengen her.

Artikkeltags