– En skikkelig overraskelse

2. plass: Ronny Bjørnebråten fra Momoen, her flankert av Jørgen Jansson fra Brygg Selv (t.v.), Andrew Gillies fra Bryggland og John Petter Jahr fra Nedre Romerike Bryggelaug.Foto: Jørgen Kirsebom

2. plass: Ronny Bjørnebråten fra Momoen, her flankert av Jørgen Jansson fra Brygg Selv (t.v.), Andrew Gillies fra Bryggland og John Petter Jahr fra Nedre Romerike Bryggelaug.Foto: Jørgen Kirsebom

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Ronny Bjørnebråten fra Momoen stakk av med «sølv» i Romeriksmesterskapet i hjemmebrygging.

DEL

Det var en entusiastisk forsamling som smakte seg gjennom 16 forskjellige typer øl på Blaker Skanse lørdag kveld. Her kunne man få øl som smaker som sjokolade, eller med hint av appelsin. Bekmørke stout eller lyseblonde belgere.

Romeriksmesterskapet i hjemmebrygging er en konkurranse der publikum smaker seg fram, stemmer på sine favoritter og kårer vinnerne.

Ronny Bjørnebråten fra Momoen meldte seg på i siste liten, og var både overrasket og glad over å stikke av med andreplassen i konkurransen.

– Jeg kan ikke forstå at jeg klarte det med en stout. Det er jo ingen som vinner med det, sa han etter seieren, og forklarer:

– Dette er nemlig øl for virkelig ølglade, og sjelden noe som vinner slike konkurranser.

Tommy Lunaas fra Setskog var en annen lokal ølbrygger, men nådde ikke helt opp med sine to kandidater. Som håndlanger stilte kompisen Joakim Bjørknes Tørnby fra Blaker.

– Det er egentlig Torbjørn Kvammen som startet dette, men han kunne dessverre ikke komme hit i kveld, forteller de.

– Jeg er egentlig bare læregutt hos ham, røper Lunaas.

– Det er gøy å se hva de andre lager, det spiller ingen rolle om vi vinner, men det er morro å se, smake og diskutere med de andre her. Det er så mange som har skikkelig peiling, fortsetter Lunaas.

Publikum sto helt fritt til å stemme fram sin favoritt.

– Hva de legger vekt på er helt opp til dem selv – om det er smak, typeriktighet, fin stand, god historie, hyggelig brygger eller noe annet, sier Rita Nyborg fra Blaker Skanse.

Elin Mellum og Hanne Bonsak fra Aurskog var blant det ølsmakende publikummet.

– Vi er nå mest med på grunn av mannfolka våre, sier Bonsak muntert, og legger til:

– Men det er gøy det her, og god stemning. Her er det mange nye, litt uvante smaker.

Vinner ble Frode Delbekk fra Rælingen, og vinnerbrygget – En mexicansk lager etter egen oppskrift brygget på «Uncle Ben's» ris og mais – skal brygges Norumbryggeriet som premie.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken