– Det er strålende å kunne gjøre noe for andre på julaften

GLEDER ANDRE PÅ JULAFTEN: Inger Heggen Olsen (bak t.v.), Gerd Lie, Kåre Østby og Ann Ottesen (foran t.h.) er klare for julaften i Aurskog-Høland. Foto: Roger Ødegård

GLEDER ANDRE PÅ JULAFTEN: Inger Heggen Olsen (bak t.v.), Gerd Lie, Kåre Østby og Ann Ottesen (foran t.h.) er klare for julaften i Aurskog-Høland. Foto: Roger Ødegård

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: 24. desember er det igjen duket for Aurskog-Høland frivilligsentrals julaftensfeiring – et hjertegodt tiltak som virker.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

– Vi kan trygt si at dette har blitt en tradisjon, og at vi som arrangerer gleder oss like mye som gjestene som kommer. Siden første gangen vi arrangerte kvelden, i 2011, har vi hatt en fantastisk hyggelig kveld, og praten har gått utrolig bra rundt bordet. Alle blir veldig fort kjent med hverandre, og ingen føler seg utenfor, forteller initiativtaker Inger Heggen Olsen i frivilligsentralen til Indre Akershus Blad.

Stigende besøk

Siden 2011 har det vært stigende besøkstall.

– Jungeltelegrafen har jobbet for oss. Alle i Aurskog-Høland er velkomne, uansett livssyn eller alder, presiserer Olsen.

Også i år er lokalene til LHL på Bjørkelangen arenaen. Maten leveres også i år fra Gjestegården på Aursmoen. Det blir julemat med ribbe og alt det som hører til.

Det er Aurskog Sparebank og Høland og Setskog Sparebank som sponser mat og drikke til arrangementet.

– Vi kan ikke få fullrost bankene våre og Aurskog-Høland- og Setskog Røde kors, som bidrar med midler til julegaver og baking av småkaker. Mange har også kommet innom frivilligsentralen med gaver. Det er vi takknemlige for, understreker Heggen Olsen.

Kåre Østby fra Setskog har deltatt hvert eneste år som hjelper under arrangementet, og er blant annet sjef for oppvaska!

– Jeg synes det er strålende å kunne gjøre noe for andre på en sånn dag, istedet for å sitte hjemme alene, sier han, med et smil.

Ann Ottesen fra Løken har også vært med nesten alle årene og har i år fått med seg venninna Gerd Lie.

– Tida går fort

- Vi har familier begge to, men har sagt fra at vi ønsker å bidra under dette hjertevarme arrangementet denne dagen, noe familiene har dyp forståelse for. Folk har masse å prate om og med middag, gaveoverrekkelser og julesanger, går tida fort, mener damene.

Både frivillige hjelpere og gjester kan melde seg på arrangementet. Fristen går ut 18. desember.

– Kvelden er alkoholfri, og åpen for alle innbyggere i Aurskog-Høland – uansett livssyn, sier Inger Heggen Olsen.

Arrangørene henter og bringer de som trenger skyss.

Artikkeltags