Soot-spel, vaktelegg, leikarring og stemning

SPEL MED MARKED: Ingar Helge Gimle (t.v.) og Dennis Storhøi skal spille «To tårn» på Eidsverket 12. mai. I tillegg blir det stort marked på tunet.

SPEL MED MARKED: Ingar Helge Gimle (t.v.) og Dennis Storhøi skal spille «To tårn» på Eidsverket 12. mai. I tillegg blir det stort marked på tunet.

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Fredag 12. mai setter Eidsverket opp Soot-spelet «To tårn». Denne fredagen vil også godset bugne av utstillere på det som blir et Farmen-aktig marked.

DEL

17 utstillere, hvorav mange lokale, har fått gratis utstillingsplass på Eidsverket denne fredagen.

– Det eneste kravet vi har satt, er at utstillerne stiller i gammeldagse klær og at de ikke selger mat og drikke over disk. Vi skal ha åpen kafé med forenklet meny denne dagen, forklarer markedsføringssjef Cathrine Resch-Karlsen hos Eidsverket.

I «To tårn» spiller Ingar Helge Gimle fra Bjørkelangen sammen med Dennis Storhøi.

Gimle har tidligere sagt at han gleder seg til å spille på Eidsverket.

Vaktelegg og veteraner

Blant utstillerne kan nevnes Therese Lillehol og Cecilie Nyberg Westbye i Lev landlig som stiller med alt fra vaktelegg til hjemmelaget godteri, NSB Hølandsrutenes Veteranklubb og Hageland Aurskog.

– Det er både privatpersoner og firmaer innen flere bransjer som har meldt sin ankomst, og vi har plass til flere, bebuder Resch-Karlsen.

I ekte Farmen-ånd blir det blant annet Aurskog-Høland-mesterskap i melkespannholding denne dagen også.

– Sørum leikarring kommer til å danse på markedsplassen et par ganger i løpet av ettermiddagen/kvelden og er det noen glade trekkspill-aktører der ute som har lyst til å vandre rundt på markedet og skape liv, er de hjertelige velkommen. Dette ser ut til å bli en folkefest for hele familien. Jeg vil dessuten henstille publikum til å parkere på sagtomta, eller å bruke apostlenes hester denne dagen – og ta med seg det de vil sitte på selv. Etter spelet spiller Ole Kristian Ruud opp til låvefest, sier Resch-Karlsen.

Artikkeltags