Nei, nei til Rai-Rai i kirken

Beskytter kirken: Leder Gjermund Kristensen i menighetsrådet på Bjørkelangen ba Bjarne Brøndbo (bildet til høyre) om å bytte ut låtene som inneholdt bannskap eller  oppfordring til fyll.Foto: Bjørn Ivar Bergerud

Beskytter kirken: Leder Gjermund Kristensen i menighetsrådet på Bjørkelangen ba Bjarne Brøndbo (bildet til høyre) om å bytte ut låtene som inneholdt bannskap eller oppfordring til fyll.Foto: Bjørn Ivar Bergerud

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Bjarne Brøndbo får ikke lov til å synge «Rai-Rai» og «Konfirmasjonsdressen» i Bjørkelangen kirke. – Helt greit, sier D.D.E.-stjernen.

DEL

Bli abonnent: Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

Etter planen skulle D.D.Es stjernevokalist Bjarne Brøndbo holde konsert i Bjørkelangen kirke 28. august, som et av høydepunktene under Bjørkelangen musikkfestival.

Men menighetsrådet, som er ansvarlig for utleie av kirken etter et nedfelt reglement, satte foten ned etter å ha gjennomgått tekstene i Brøndbos låtvalg.

Her er tekstlinjene det ble reagert på:

Rai-Rai

«Det tar litt tid å bli sjarmør

Det e itj enkelt å vær spontan

Da e det godt å ha

styrkedråpa

som itj regnes i prosenta, det går i oktan»

Konfirmasjonsdressen

«Æ vart velsigna voksen framfor menighet og prest

Og visste at no hadd Jesus gitt mæ lov å gå på fest

Æ stasa mæ i nydressen og bød dæ opp te dans

Men du va blind og såg itj at æ fann's

Æ b'ynt å drikk og tok imot fra all som hadd å by

og våkna søkkbløt i ei grøft med dressen full av spy»

Græva mæ ned (Terje Tysland)

«Æ har gitt myttji kjærlighet

har gitt myttji skryt

men no e det like før at liv-shiten ryk

men kafa'an gjør vel det?

det e sånn live e»

- Vi har retningslinjer å følge

– Låtvalgene ble tatt opp som sak i menighetsrådet tidlig i april og vi gikk gjennom tekstene i låtene som skulle synges. Menighetsrådet ble etter en god diskusjon enige om at vi ikke ønsket at Brøndbo fremførte de tre nevnte låtene. Jeg synes at det er beklagelig at Brøndbo ikke kommer til kirken vår, han er en dyktig musiker og har mange fine sanger. Men menighetsrådet har retningslinjer å følge, og vi kan ikke gå på kompromiss med verken retningslinjer om bruk av kirken eller Guds ord når det kommer til bruk av kirkens rom. Vi var samlet i felles enighet at det ville bli verre å forsvare hvorfor menighetsrådet tillot bannskap under konsert i kirken, enn å nekte Bjarne Brøndbo å spille tre sanger som inneholder både bannskap og oppfordring til å drikke alkohol. Jeg håper musikkfestivalen finner egnet lokale for Brøndbo, slik at konserten kan holdes. Vi åpner mer enn gjerne dørene for Brøndbo i kirken vår, men da med sanger uten bannskap og oppfordring til å drikke blant ungdom, sier leder Gjermund Kristensen i menighetsrådet.

Brøndbo-støtte

Hovedpersonen selv, Bjarne Brøndbo, forstår menighetsrådets beslutning.

– Jeg synes menighetsrådets reaksjon er fornuftig. På et vis er det bra at menighetsrådet tenker litt annerledes, at det ikke er fritt fram for alt. Kirken er et rom for glede og sorg og bør brukes med omhu, sier Brøndbo til Indre Akershus Blad.

For kjendisvokalisten var det ikke bare, bare å bytte ut tre låter på sitt repertoar.

– Nei, dette er en forestilling med mitt enmannsorkester som er sydd sammen som en helhet. Det er ikke bare for andre å be meg om å endre repertoaret. Men nå har jeg fått et nytt lokale, og er happy med det. Jeg gleder meg til å spille på Bjørkelangen, sier han.

- Har løst seg

Leder i Bjørkelangen Musikkfestival, Knut Barlien, er glad for at det har løst seg med Brøndbo-konserten.

– Saken kom uheldig ut, men det har løst seg ved at Brøndbo spiller i festivalteltet. Noe mer vil jeg ikke si om denne saken.

Artikkeltags