Odelsgutt som trives på tunet

Bygde-entusiast: Halvard Tønneberg mener vi må ta vare på lokalmiljøet.Foto: Anne E. Mjåland

Bygde-entusiast: Halvard Tønneberg mener vi må ta vare på lokalmiljøet.Foto: Anne E. Mjåland

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

HEMNES: Han trosser den kjølige morgenlufta og insisterer på T-skjorte og kortbukser. Døgget i graset gjør skoa blaute, men han ignorerer det, for han er der han kanskje trives aller best: bak skigarden, blant tjærebrente hus på Aurskog-Høland bygdetun. Her er han nyansatt arrangementsansvarlig.

Joda, Halvard Tønneberg trives andre steder også. Røttene er dypt plantet hjemme på Skulerud. 26-åringen er eldst av tre brødre, og har planer om å overta hjemme på Åser etter hvert, men foreløpig trives han i leilighet i Hemnes sentrum. Det passer i grunnen bra, nå som har han så mange jern i ilden. Han er engasjert i teater, dirigerer to kor og synger selv i et tredje. For få dager siden gikk han opp til muntlig eksamen i administrasjon og ledelse ved Norges musikkhøgskole. Temaet var kulturpolitikk og ledelsesteori.

Derfor er det travle dager for den unge mannen hvis oppgave etter eget utsagn er «å knytte bånd mellom bygdetunet og lokalmiljøet».

– Hva går det ut på?

– Det handler for eksempel om frokostmøter med Nina og Wenche.

– Det vil si lederen i idretts- og ungdomslaget, og rektoren ved Bråte skole?

– Ja, vi har faste møter for blant annet å utveksle ideer og gå gjennom aktivitetskalenderne våre. Det er viktig at vi samarbeider for å unngå at arrangementene våre kolliderer.

Vil prøve seg fram

I dag har ikke Bygdetunet åpent i helgene, slik det var før. Folk må komme på arrangementene, eller bestille på forhånd.

– På sikt ønsker vi å ha det mer åpent. Vi ønsker også et utvidet samarbeid med for eksempel skole, SFO og idretts- og ungdomslaget. I framtida håper vi å kunne skaffe unge sommerjobb her, men dette er vår første sesong, så vi må få lov å prøve oss fram og be om forståelse for det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken