Her skal det myldre helt fram til jul!

GLEDER SEG: Bygdetruppens representant og arrangementsanvarlig Halvard Tønneberg ved Aurskog-Høland bygdetun gleder seg til sommerens program. På fundamentet til venstre skal det komme en informasjonstavle. Begge Foto: Anne Enger Mjåland

GLEDER SEG: Bygdetruppens representant og arrangementsanvarlig Halvard Tønneberg ved Aurskog-Høland bygdetun gleder seg til sommerens program. På fundamentet til venstre skal det komme en informasjonstavle. Begge Foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 3 år gammel

HEMNES: Ikke før har klappsalvene lagt seg etter oppsetningen av Hakkebakkeskogen, så ser Halvard Tønneberg fram til nye arrangementer på Aurskog-Høland Bygdetun. Der skal det myldre fram til jul!

DEL

Det handler om alt fra teaterskole og søndagsmiddager til korsang, kurs, utstillinger og gudstjeneste i det fri. Det skal festes ved midtsommer, feires halloween i oktober, forberedes jul som på 1800-tallet og feires Lucia i desembermørket.

Godt i gang

– Men en ting om gangen, Halvard. Det står mye på programmet?

– Ja visst, sier bygdetunets nye arrangementsansvarlig. 26-åringen bobler over av engasjement der han sitter på kontoret og samler trådene så godt han kan.

Sommerens aktiviteter på Bygdetunet er allerede godt i gang. Hakkebakkeskogen med Søndre Høland Teaterlag ble en suksess. Fotokveld, fotballkveld, minnekafé og kurs i rapping av vegger er også tilbakelagt.

Besøk av 5-åringene fra kommunens barnehager likeså.

Snart kommer 4.-klassingene for å lære om livet til menneskene i gamle dager.

Mye nytt

– Sommeren på Bygdetunet ser ellers ut til å inneholde mye nytt? Det har vel ikke vært midtsommerfeiring her før, blant annet?

– Nei, ikke så langt jeg vet, sier Halvard Tønneberg, som ivrig kan fortelle at formiddagen den 24. juni er dedikert barnefamilier.

Da blir det teaterforestilling med «De tre små griser», og gammeldagse leker. Kvelden er viet de voksne, med dansemusikk av Lavvogutta og bonderomantisk teaterforestilling med «Til odel og eie».

Denne dagen åpner også utstillingen «Karl XII på Romerike», produsert av Juliane Husvik Sukkestad. Hun er leder i Bygdetruppen, som på vegne av Museene i Akershus holder alle arrangement på Aurskog-Høland Bygdetun. Og gjennom Brygdetruppen er Halvard ansatt.

Egen teaterskole

Nytt av året er teaterskolen for barn og unge i uke 26 og 27. I august blir det kurs i restaurering av vinduer. I september blir det kurs i linoljemaling, i oktober kurs i smedarbeid og i desember inviteres skoleklasser for å oppleve juleforberedelser på 1800-tallet.

Gamle suksesshistorier

Bygdetunet har heller ikke glemt sine gamle suksesshistorier. Selv om noen har murret over at det ikke blir middag hver søndag som før, trår tunet til med tre søndagsmiddager i juli.

– Hva står på menyen?

– Rune Grepperud er kokk, som vanlig. Han har sagt at folk mest av alt vil ha tradisjonell middagsmat, og da blir det sånn.

Derfor blir det oksesteik med hjemmelaget sjokoladepudding til dessert, ørret med sandefjordsmør, jordbær med fløtemelk – og biffsnadder med semulepudding.

I forbindelse med friluftsgudstjenesten i august kan folk velge mellom rømmegrøt og kjøttkaker, og til sangkvelden med blandakoret i juli blir det selvsagt vafler. For vafler; det blir man aldri lei. Det hører med til sommeren på Aurskog-Høland bygdetun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken