– Det blir spennende å se hvor sangglade folk er i Aurskog

ALLSANG: Totto Johansen (t.v.), Håkon Utstrand Hauer, Ina Nestor fra Aur prestegård og Hans Ulviken ønsker velkommen til allsangkveld på Aur. Foto: Øyvind Henningsen

ALLSANG: Totto Johansen (t.v.), Håkon Utstrand Hauer, Ina Nestor fra Aur prestegård og Hans Ulviken ønsker velkommen til allsangkveld på Aur. Foto: Øyvind Henningsen

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: For første gang arrangeres det allsangkveld på Aur prestegård.

DEL

Til helgen starter sommersesongen på Aur prestegård. Fredag blir det allsangkveld med Håkon Utstrand Hauer i spissen.

– Jeg har fått med meg det lokale bandet Uslipt, og vi har funnet fram sanger som passer barn og voksne, sier Hauer.

Gitarist Totto Johansen og bassist Hans Ulviken utgjør en del av Uslipts besetning.

– Allsangkonsert er nytt for oss, og det blir spennende å se hvor sangglade folk er i Aurskog, sier Totto Johansen.

På spillelista står blant annet viser av Alf Prøysen, Thorbjørn Egner, Vidar Sandbeck, Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde, i tillegg til slagere av Thomas Ledin, Postgirobygget, deLillos og så videre.

– Det blir en rekke snille allsanger, og alle får utdelt sanghefte, sier Håkon Utstrand Hauer.

Ina Nestor fra arrangementskomiteen på Aur gleder seg veldig til fredag kveld.

– Nå slipper vi å reise til allsangen i Halden. Her kan alle blir med og synge høyt og falskt, sier Nestor.

Aur prestegård kan skilte med et fullspekket sommerprogram. Lørdag åpner en rekke utstillinger – for eksempel om Aurskog E-verk, kunstner Arne Lindaas, Skauen husflidslag og skogbruker i Aurskog – med avduking av en modell av en oppgangssag, som revolusjonerte sagbruket. En helt ny utstilling ved navn «Husmorrollen i en selvbergingstid» åpner i stabburet.

– Det er en veldig fin utstilling, hvor mange engasjerte damer har gjort en veldig god jobb. Utstillingen viser et gammelt kjøkken med ulike redskaper og utstyr, og illustrerer hvordan husmorrollen var i en tid der man var avhengig av kontroll og kunnskap om mangt, sier Ina Nestor.

Hver helg i juni og juli blir det aktiviteter på rekke og rad på prestegården. Det er duket for barnas helg, veteranbilutstilling, husflidshelg, slåttedag, teaterforestilling, bokloppemarked og mye mer. Av det mer kuriøse slaget kan nevnes en lommelyktutstilling.

– Aurskog-frisøren Willy Knudsen har samlet på lommelykter i en årrekke, og gir bort samlingen som teller flere hundre til Aur. Det blir en salgsutstilling hvor man kan sikre seg godbiter, sier Nestor.

Sommersesongen på Aur avsluttes med en minipilegrimsvandring til Margaretakilden på olsok, 29. juli.

Artikkeltags