Gå til sidens hovedinnhold

Endelig er Jonas (8) på scenen

Artikkelen er over 7 år gammel

Tut & Kjør er i gang med høstens oppsetning «Jungelboken», og Jonas Jacobsen har ventet hele livet på å bli skuespiller.

SØRUMSAND: Da «Jungelboken» hadde premiere fredag kveld, kunne Jonas Jacobsen (8) endelig entre scenen. Allerede søndag skal han på scenen igjen.

Jonas føler at han nesten er født inn i teateret.

– Jeg var bare ei uke gammel da jeg var med mamma på teater for første gang.

Da spilte storebror Thomas i «Annie» med Tut & Kjør. I år fikk Jonas endelig begynne selv.

– Han har stått på venteliste siden han var to år, men vi har holdt igjen til vi syntes han var gammel nok, sier  mamma Wenche Jacobsen, som er med i sminkegruppa.

– Jeg så hvilken nytte storebroren hadde av å gå her, så jeg har vært positiv. Her utvikler ungene seg, de blir tøffere til å stå foran klassen og fremføre ting på skolen og de får bedre selvtillit av teatererfaringen, mener Jacobsen.

Jonas spiller apen Jonna og har full kontroll på rollen. Han kan replikkene ut og inn. Ja, han kan faktisk hele manus og replikkene til alle de andre også, så prosjektlederne i Tut&Kjør mener han kunne vært inspisient.

– Hvordan klarer du å huske alt i en forestilling i to akter?

– Jeg bare husker det! Jeg har ikke lest så veldig mye i manus, men jeg følger med på øvelsene.

– Var det like gøy å begynne med teater som du trodde?

– Ja, nå som vi har på kostymer og sminke og det er like før vi skal opptre, er det så morsomt som jeg trodde. Det er gøy å lære noe nytt og få nye venner! Broren min var med i Tut & Kjør i sju år og det kan hende jeg kommer til å gjøre det også.

Barne- og ungdomsteateret Tut & Kjør har forestillinger til og med lørdag 22. november.

Kommentarer til denne saken