Mann prøvde å lokke med seg sjuåring: Politiet: – Gutten gjorde det rette

FORSØKTE Å LOKKE MED SEG GUTT: Det var her, langs gangveien mellom Bjørkelangen skole og Bilkroa en mann prøvde å lokke med seg en gutt fredag ettermiddag. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

FORSØKTE Å LOKKE MED SEG GUTT: Det var her, langs gangveien mellom Bjørkelangen skole og Bilkroa en mann prøvde å lokke med seg en gutt fredag ettermiddag. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN Politioverbetjent Ann-Mari Bakketun ved Aurskog-Høland lensmannskontor mener gutten som ble forsøkt lokket med en mann for å "gjøre ham en tjeneste" på vei hjem fra skolen fredag handlet riktig.

DEL

Indre omtalte saken om en mann som angivelig skal ha forsøkt å lokke med seg en sju år gammel gutt på vei hjem fra skolen på Bjørkelangen fredag ettermiddag.

Det var på gangveien mellom Bjørkelangen skole og Bilkroa fredag ettermiddag episoden fant sted.

– Den yngste sønnen min forklarte at en mann hadde dukket opp ved siden av ham på veien hjem og spurt om han kunne gjøre ham en tjeneste. Da gutten min sa klart nei, spurte mannen flere ganger pent om ikke han kunne bli med ham, forklarer moren til gutten, som foretrekker å være anonym.

Sjuåringen skal så ha løpt til den ett år eldre broren sin, som gikk litt lenger foran ham på gangveien, og sagt at han måtte bli med og hjelpe en mann.

Les også: Nytt æresmedlem i turlaget: – Jeg har bedt om tre-fire litt roligere år for å prioritere barnebarna. Alt har sin tid.

– Heldigvis sa storebroren at de ikke skulle bli med fremmede. Så gikk gutta videre og så ikke mer til mannen, forteller mammaen videre.

Politioverbetjent Ann-Mari Bakketun ved Aurskog-Høland lensmannskontor mener guttene handlet helt rett i den vanskelige situasjonen.

– Begge guttene fortjener ros. Barn skal ikke bli med fremmede voksne. De handlet helt rett, mener Bakketun.

– Har dere fått noen tilsvarende meldinger fra publikum i det siste?

Les også: Får skryt av kjendisfotograf: – Det er som da Northug vant sitt første gull og kom fra ingen steder

– Nei, vi har ikke det, men jeg vil oppfordre alle om å holde øynene åpne og melde fra dersom noe lignende skulle oppstå. Jeg vil også oppfordre voksne til å snakke med barna sine om slike situasjoner, men på en rolig og saklig måte. Å spre frykt tjener ikke til noe, avslutter Bakketun.

Artikkeltags