– Kørrefestivalen betyr mye for meg

Festivalleder Ulricke Tørnby Arnesen kan ønske velkommen til Kørrefestivalen på Rømskog. Foto: Trym Helbostad

Festivalleder Ulricke Tørnby Arnesen kan ønske velkommen til Kørrefestivalen på Rømskog. Foto: Trym Helbostad Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Kørrefestivalen betyr mye for meg, sier festivalleder Ulricke Tørnby Arnesen som gleder seg til årets utgave.

DEL
Zoé Skjæraasen fra Aurskog starter Kørrefestivalen med å holde møte onsdag 31. juli. Deretter går det slag i slag fram til søndagens avslutningskonsert med gospelkoret Moments.

– Lewi Bergerud, som holder konsert lørdag kveld, er den største artisten som kommer til Kørrefestivalen. Det ser jeg veldig fram til, sier Ulricke Tørnby Arnesen om artisten som er kjent fra både sommershowet Urbane Totninger og tv-programmet Beat for Beat.

Vokalbandet A few good men opptrer fredag kveld, hvor rømsjingen Jens Andreas Kleiven deltar.

Under lørdagen arrangeres det ulike aktiviteter på Kurøen, blant annet bruskassestabling. Det er også mulig å prøve padlebrett gratis.

Med et strålende vær i vente, åpen kiosk og bademuligheter i tillegg, kan det fort bli folksomt på tunet.

– Vi arrangerer både juniormestermøte for barna og femkamp på lørdag. Femkampen er en lavterskel lagkonkurranse, det skal være mulig å være med enten du er barn eller pensjonist. Så det håper jeg folk stiller opp på, sier festivallederen.

– Alle er velkomne til Kørrefestivalen. Vi får besøk fra bygdene rundt oss, som ofte har med familie og venner, slik at det er mange som er utenbygds. Vi er en kristen festival, så det kommer folk fra ulike kristne menigheter. Det handler om å spre et budskap om Jesus, sier hun.

– Det er lettere å komme på et møte på Kørrefestivalen, uten å ha noen bakgrunn fra kirka eller en menighet fra før. Jeg føler at det er en ekstra takhøyde her. Jeg har vokst opp på bedehus og for meg så føles det slik. Alle er velkomne, her kan du komme som du er.

– Hva betyr Kørrefestivalen for deg personlig?

– Den betyr mye. Jeg har vokst opp med festivalen, det er nok derfor den har en så sterk plass hos meg. Miljøet som er rundt festivalen, betyr også veldig mye. Her er det kjentfolk og folk som kommer på besøk, det sosiale er veldig bra. Jeg er også veldig glad i musikk, så konsertene fenger meg, sier 24-åringen.

Se bilder fra fjorårets Kørrefestival:

Kørrefestival arrangeres av Ungdomsforeningen på Rømskog og Equmenia fra svenske Östvervallskog. I 2019 arrangeres festivalen for 22. gang.

Det kreves en dugnadsinnsats både i forkant, under og etter festivalen. Blant annet skal et stort telt reises – det skjer mandagen før festivalen.

– Jeg vil benytte muligheten til å takke alle som sponser Kørrefestivalen, det er vi veldig takknemlige for. Det samme gjelder dugnadsviljen, uten den hadde det ikke blitt noen festival, sier Ulricke Tørnby Arnesen.

Artikkeltags