Lover ny dimensjon under korets juletradisjon

Klare til jul: Fossegrimen under sin dirigent Marius Steensby er klare for årets julekonserter i Sørum og Blaker kirker. Foto: Svein Samuelsen

Klare til jul: Fossegrimen under sin dirigent Marius Steensby er klare for årets julekonserter i Sørum og Blaker kirker. Foto: Svein Samuelsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: Tradisjonen tro trår også i år Fossegrimen Sørum bygdekor til med sine julekonserter - i år tilbake i kirkene.

DEL

Fossegrimen har to konserter, i Sørum kirke tirsdag 29. november og i Blaker kirke søndag 4. desember.

– Også i år kan vi love stemningsfulle konserter, sier Kari Wiklem, som sammen med Marita Johnsen er i korets PR-gruppe.

– Under årets julekonsert vil publikum få høre kjente og kjære julesanger, med innslag av nytt materiale.

Under konserten i Sørum kirke skal koret ha med seg tre musikere, mens det i Blaker kirke er bedre plass, så der trår man til med fire strykere, en bassist, en på trommer og en på tangenter.

– Å ha med musikere på konsertene vil gi det hele en ny dimensjon, sier Wiklem, og etter å ha overhørt deler av øvelsene i Misjonhuset på Sørumsand mandag kveld, kan vi gå god for påstandene.

– Vi må vel også kunne si at vi har utviklet oss som kor gjennom det året dirigent Marius Steensby har hatt oss, i hans andre periode, sier Johnsen.

Koret er stadig på jakt etter nye medlemmer, ikke minst mannlige.

– Vi er nå 35 sangere, men det er god plass til flere.

Koret har for øvrig flere egne solister som skal i sving under konsertene.

Artikkeltags