Gå til sidens hovedinnhold

Konsert med country/gospel og bedehussanger

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 16. november inviterer Filadelfia Fosser til konsert med gruppa «Totakt & Sang».

Gjengen på 10 relativt unge gutter, med base i Skjeberg, har holdt på siden 2005.

– Det startet med at vi var samlet en torsdag innimellom for å skru på gamle mopeder, og den samme gjengen syntes ofte det var trivelig å synge gamle bedehussanger i forbindelse med samlingene, forteller tenor i gruppa, Arild-André Syverstad.

Dermed var navnet «Totakt & Sang» naturlig. Men gruppa hadde ingen ambisjoner om å dele dette med andre, før lederen i ungdomskoret spurte om de kunne bidra litt på en sommerkonsert.

– Vi regnet med at vi skulle slippe det hvis vi stilte som krav at vi fikk kjøre mopedene inn i kirken, men som svigerdatter til organisten ordnet hun aksept for det, og da hadde vi ikke flere unnskyldninger. Det mest utrolige er vel kanskje at vi ble spurt om å synge flere steder etter hvert, sier Syverstad.

I dag består «Totakt & Sang» av 10 gutter inkludert fullt band og lydmann, og repertoaret består av en salig blanding av country/gospel-klassikere, «Gaither»-sanger, og gamle bedehussalmer.

I 2015 feiret gruppa 10-årsjubileum med jubileumskonsert på Røde Mølle i Fredrikstad.

– Vi prøver å lage en egen vri på sangene vi synger, for å gi dem en litt ny innpakning uten at de av den grunn er ugjenkjennelige eller veldig forandret, men vi spiller musikk vi liker selv, slår Arild-André Syverstad fast.

Kommentarer til denne saken