– Vi har snakket om et slikt samarbeid en god stund, men først nå i høst har det blitt realisert, forteller daglig leder i AHF, Even Oppegaard og leder av Aurskog-Høland triatlon, Ben Terje Moen.

I første omgang er det snakk om to fellestreninger i uka, svømming i Bjørkebadet på mandagskveldene og løping med AHF-banen som utgangspunkt torsdager.

Til våren vil også sykling, som er tredje delen av triatlon, komme med på programmet.

– Aldersgruppen vi sikter oss mot, er den der frafallet i idretten er størst i. Vårt primære mål er ikke å skape topputøvere, men å kunne lage en felles møteplass og treningsarena for barn og unge i denne aldersgruppen som liker å drive med kondisjonsidrett. De som ønsker å være med i gruppa, trenger kun å være medlem i en av klubbene, og interesserte fra hele kommunen er selvsagt velkommen.

Friidrett og triatlon er to idretter med vind i seilene i idretts-Norge. AHF har gode tradisjoner som en stor og markant friidrettsklubb, også på nasjonalt nivå for noen tiår siden, mens Aurskog-Høland triatlon er et relativt ny, men offensiv klubb i kommunen.

At det til tross for samarbeidet vil bli noen konkurranse om å kapre flest mulig utøvere til sin idrett, avviser duoen.

– Vårt primære mål er å kunne gi et nytt aktivitetstilbud til ungdommen i bygda. Så får det være opp til dem selv om de ønsker å satse på det ene eller det andre, eller begge deler, og hvor høyt de vil legge lista for satsing.