Gå til sidens hovedinnhold

Kommentar: Bordet er dekket, Dennis! Det er bare å gripe sjansen!

Om mesteparten av 2020 var et tungt år for Dennis Hauger, kunne ikke avslutningen blitt bedre: En plass i Formel 3-mesterskapets dominerende team de to siste åren og fornyet tillit i Red Bull.

Kommentar

– Red Bull fortsetter å støtte Dennis, men ikke med et like stort økonomisk bidrag som i 2020, forteller manager Harald Huysman til vg.no.

Det innebærer at de tredje beste teamet i den nylig avsluttede Formel 1-sesongen stadig ser 17-åringen fra Aurskog som en mulig fremtidig fører i den uomtvistelig mest sagnomsuste av motorsportens grener, Formel 1.

At Dennis samtidig har sikret seg et sete i det italienske Prema Racing kommende sesongs FIA Formula 3 Championship, eller et uoffisielt VM i denne klassen, gjør at han nå står i Poole Position, for å bruke bilsportspråket, i det som definitivt blir karrierens viktigste sesong. Realitetene for 2021 er like krystallklare som nådeløse;

Nå må han levere!

Hvis ikke kan toget til Formel 1 ha gått en gang for alle. Hverken i Formel 1-sirkuset eller i jakten på fremtidige førere dit, er det tålmodighet definitivt ikke en dyd.

Dennis har utvilsomt imponert Helmut Marko, leder av Red Bulls utviklingsteam, så mye at han ønsket å gi han en ny sjanse.

Med dette bakteppet er det gull verdt at Dennis fikk et sete i Prema i 2021. Teamet har gjort rent bord i de to siste sesongers F3-mesterskap. At de nå har valgt han som en av sine to F3-førere neste år, viser at de har lagt helt andre forutsetninger enn resultatlistenes tørre tall fra årets F3-sesong til grunn for signeringen. Dette bekreftes av teamsjef Rene Rosen:

– Dennis er en av de klareste og mest lovende talentene blant juniorene i enseters biler. Det har vi fått konstatert ved å ha ham som rival i Formel 4, hvor han var en tøff rival, men sporty konkurrent, På tross av hans unge alder, viste han lovende resultater i sin første F3-sesong i tillegg til at han imponerte oss under testene vi hadde i høst.

Dermed er det bare å sette sluttstrek for en tung sportslig sesong. Selv om han fikk en pallplassering i et enkeltløp i F-3 mesterskapet og både rundeseier og en håndfullpallplasseringer i den mindre Formula Regioal European Championship senhøstes, der han var gjestefører for sitt tidligere Formel 4-team, var totalinnsatsen langt unna forventningene.

Årsakene var flere, men det var utvilsomt rusk i forgasseren i samspill og kjemi med teamet og en bil som definitivt fungerte optimalt.

Selv om det er milevid forskjell mellom Formel 3 og den norske nasjonalidretten ski, så har de to en avgjørende ting til felles; Går ikke bilen fort nok eller glir skiene for dårlig, hjelper det ikke hvor god personen bak rattet eller oppå skiene er.

Nå får Dennis Hauger definitivt en ny og gylden sjanse til å vise sitt potensiale og forhåpentligvis ikke bare holde liv i Formel 1-drømmen, men ta den et seg nærmere. Attpåtil med et team fra øverste hylle i Formel 3 bak seg.

Bordet er dekket, Dennis! Det er bare å gripe sjansen!

Kommentarer til denne saken