Nok et VM-gull til Rødseth og Norge: – Sykt deilig!

VM-VINNER: Christer Rødseth og resten av kokkelandslaget vant nok et nivågull i VM.

VM-VINNER: Christer Rødseth og resten av kokkelandslaget vant nok et nivågull i VM.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kaptein Christer Rødseth og det norske kokkelandslaget tok nok et nivågull i kaldmat. Nå kan det bli gull sammenlagt også.

DEL

– Det var sykt deilig å vinne gullet. Nå er jeg ekstremt letta. Glasert mat er alltid vanskelig. Den bedømmes kun etter utseende. En vet aldri hva slags preferanser dommerne har, forteller en sigen Rødseth, etter 30 timers hardkjør uten søvn.

LES OGSÅ: Tok VM-gull – nå venter 30 timer uten søvn

Nå ser finstadbruingen fram til en liten fest og mye søvn, før det skal ryddes opp på kjøkkenet i morgen.

I morgen skal juniorlandslaget i ilden.

Torsdag deles sammenlagtpremiene ut, og Rødseth har et godt håp om pallplass.

– Kommer vi på pallen er det første gangen sammenlagt siden 2014, da vi tok bronse. I 2012 tok vi sølv, mens vi må helt tilbake til 2008 for å finne det siste VM-gullet. Det hadde smakt, ti år etter, slår mesterkokken fast.

– Hvor høyt vil du rangere et eventuelt gull?

– Det er umulig å svare på før det eventuelt skjer, men det vil være enormt. Det er heller ingen dårlig reklame for restauranten jeg driver. Det blir spennende å se hvordan det går. Klokka 16 torsdag får vi svaret. Etterpå drar vi hjem, med ei natt i Hannover. Der skal jeg og resten av de dyktige lagkameratene mine kose oss med seksstjerners middag før jeg drar hjem til Finstadbru. Søndag har jeg bestilt mammas hjemmelagde lasagne. DEN er det lite som slår, avslutter en lykkelig gullvinner.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken