Christer er sliten og fornøyd etter kokke-VM: – Nå skal det tas spa og brukes penger på massasje og det som er!

Kaptein Christer Rødseth er svært fornøyd etter å ha ledet kokkelandslaget til en plass på pallen i VM.

Kaptein Christer Rødseth er svært fornøyd etter å ha ledet kokkelandslaget til en plass på pallen i VM.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kaptein Christer Rødseth fra Finstadsbru og det norske kokkelandslaget tok en solid bronsemedalje sammenlagt i VM.

DEL

For første gang siden 2014 endte Norge på pallen i verdensmesterskapet i kokkekunst.

Det er en solid fjær i hatten for landslagskaptein Christer Rødseth fra Finstadbru.

– Dette er meget, meget bra, sier Rødseth til Indre Akershus Blad.

– Vi har to lag på pallen, både juniorlaget og seniorlaget, og det er knallbra, slår han fast.

Rødseth og seniorlandslaget disket først opp med VM-gull i varmmat, og fulgte siden opp med et nytt gull i kategorien glasert mat.

Da sammenlagtpremiene ble delt ut torsdag, endte det med bronse.

– Surt å tape for svenskene

– Vil jo alltid ha gullet, og vi lukta meget sterkt på det. Vi var to og et halvt poeng fra toppen, og det er alltid sånn i internasjonale konkurranser at det er svært jevnt. Vi hadde et håp om pallen, og vi har prestert det vi har trent på, og litt bedre. Når det er så marginalt opp til førsteplassen er det greit, for da har de andre prestert også, sier Rødseth.

LES OGSÅ: Utsatt for svindel to ganger på én uke: – Oppdager det ikke før det er for sent

– Hva tenker du om å bli slått av Sverige, som vant, og Singapore?

– Å bli slått av svenskene er ekstra surt. De er sterke, og det er dem vi alltid vil ta. Vi tok dem på juniorsida, og så lenge gullet havner i Skandinavia må vi være fornøyde.

– Hva er du mest fornøyd med etter konkurransen?

– Lagsammensetningen. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått et så bra lag. Vi har blitt en harmonisk gruppe som går bra sammen. Det er kult. Så har vi fått vist oss fram for verden, og blitt lagt merke til.. Jeg er også veldig fornøyd med kaldmaten, spesielt på det salte. Det var noe av det beste jeg har gjort noen gang.

Superkokken legger ikke skjul på at mesterskap er en tøff påkjenning. Denne gang ble det jobbing 30 timer i strekk.

– Jeg er utrolig sliten. Det tar på, og man lever så oppi det når det står på. Man blir påvirket av dette, og det er noen kilo som letter fra skuldrene når vi er ferdig. Nå sitter vi bare og ser på serier, slapper av og smådrikker pils. Vi blir litt døsne etterpå.

LES OGSÅ: Åge (56) har søkt 100 jobber: – Jeg sto opp klokka 5 i 25 år – nå våkner jeg klokka 6 og tror jeg har forsovet meg, men så kommer jeg på at jeg er arbeidsledig…

Natta tilbringes i Hannover, før Kielferga skal bringe dem sjøveien tilbake til fedrelandet.

– Da skal det tas spa og brukes penger på massasje og det som er. Vi trenger det. Jeg gjorde det på vei ned også, men jammen meg skal jeg ta det nå også.

18.000 timer med forberedelser

Fram til søndag tar Christer Rødseth seg en velfortjent frihelg hjemme på Finstadbru.

– Jeg skal hjem til mammas lasagne. Etter hver konkurranse har jeg vært hjemme og spist det. Det er godt å komme hjem en tur, før det blir jobbing i hele desember. Julebordkjøret har holdt på et par uker allerede, men jeg får med meg det verste.

Det er ikke fryktelig lenge Christer Rødseth tar seg tid til å suge på karamellen. Inntrykkene fra VM og bronsemedaljen blir så vidt fordøyd før mesterskapskokkene setter kokkeluene på snei igjen.

– Det er ett år og tre måneder til det neste store, som er OL i 2020. Det er ikke så lange tida, og det er kort tid til forberedelser. Vi begynner i januar, sier Rødseth opprømt.

Det er nemlig ikke bare å pakke kokkekniven og kokkelua før et mesterskap. Det er ufattelig mye jobb som legges ned.

– Det går med rundt 18.000 timer på oss totalt før konkurransene. Nå på slutten har vi kjørt samlinger annenhver helg, og det er et ganske intenst opplegg.

Han jobber som oftest sju dager i uka, og det er ikke snakk om vanlige arbeidsdager, for det blir fort 12-13 timer. Alt av forberedelser og planlegging på landslaget er det Rødseth som tar seg av. Men når det konkurreres er det hele laget som bidrar.

– Det verste som kan skje er man går inn og sier nå gjør vi sånn. Det funker ikke. Man må finne ut av ting sammen.

Christer Rødseth ser fram til 2019, som han tror blir et begivenhetsrikt år.

– Ja, det skjer mye for min del neste år, med kjendisfarmen, litt sponsorjobb og litt forskjellig. Det blir et litt intenst og spennende år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken