Dermed kvittert Marcus Myrseth på en fin måte for Aurskog-Høland kommunes idrettspris for 2020, som han ble tildelt rett før jul.

Helgen begynte derimot ikke helt etter boka. Han fikk kun fullført et treningspass fredag, men gjorde en god jobb og kjørte klokt da jakten på årets første NM-poeng ble innledet lørdag. Det ga en sterk til en sterk andreplass.

Søndag bøttet regnet ned, noe som skapte store problemer da ingen ting fungerte på det våte underlaget. Marcus og hans shortcar var som Bambi på isen. Da var gode råd dyre.

Ikke minst ble en mekaniker som kjenner bilen en nøkkelperson. Han sørget for at mye ble endret før det var klart for finalerunden. Selv om det ble et steg ned på seierspallen i forhold til lørdagens sølvløp, var likevel prestasjonen et hakk bedre.

Resultatliste fra første løp ble nemlig snudd opp ned før start, noe som gjorde at Marcus sto i nest siste startposisjon. Gjennom taktisk og god kjøring på det såpeglatte underlaget, avanserte han likevel helt opp til bronseplass.

Bygget opp i garasjen

– Veldig moro å se at det vi har brukt så mye tid på i vinter fungerer. Bilen har blitt bygget opp helt fra bunnen av, forteller Marcus. «Vi» er pappa Dag Inge Myrseth og Marcus selv.

– Det er ekstra gøy at det meste fungerer som det skal, slik som i helgen, Nå håper å stille enda sterkere til start på neste løp som er på Rudskogen senere i mai, sier en offensiv 16-åring som definitivt fikk en porsjon ekstra selvtillit i jakten på NM-medaljene som skal deles ut senere i år.

Lokal trio

Myrseth kjørte inn til en fjerdeplass under fjorårets amputerte NM-sesong i shortcar. Etter første NM-runde i år ligger han på tredjeplass sammenlagt.

Han kjemper side om side med andre lokale motorsporttalenter, som kjører i samme klasse og som også leverte gode resultater i sesongåpningen: Theo Eriksen fra Fetsund ligger på andreplass sammenlagt, mens Mina Pedersen fra Aurskog ligger på fjerdeplass etter første NM-runde.

Eriksen kjører for NMK Trøgstad, mens Myrseth og Pedersen kjører for NMK Aurskog-Høland.