Kjempesuksess tidligere: – I år har vi større tro enn noen gang!

Nathaly Santana Galvez (t.v.) og Anne Havnås fra Bjørkelangen Næringsforening utgjør arrangementskomiteen til årets julemarked.

Nathaly Santana Galvez (t.v.) og Anne Havnås fra Bjørkelangen Næringsforening utgjør arrangementskomiteen til årets julemarked. Foto:

Lader opp til årets julemarked på Bjørkelangen 5. desember.

DEL

Julemarkedet i gågata på Bjørkelangen har virkelig slått an tidligere, med strålende oppslutning og strålende vær. Mye tyder på at det blir godt mottatt også i år.

– I år har vi større tro enn noen gang. Allerede nå har vi rekordmange påmeldt, slår Nathaly Santana Galvez og Anne Havnås i arrangementskomiteen fast.

Det er Bjørkelangen Næringsforening som står bak julemarkedet, og duoen i arrangementskomiteen bedyrer at smittevern skal tas på alvor.

– Vi holder kontakten med kommuneoverlegen, og følger de tiltakene vi får beskjed om å ha. Sånn situasjonen er i dag har vi fått grønt lys for å gjennomføre julemarkedet, men ting kan jo endres seg, sier Anne Havnås.

– Stor plass

Hun mener de er privilegerte som har stor plass å boltre seg på.

– Tidligere har vi prøvd et intimt marked i Tusenårsparken. I år vil vi starte der, og jobber oss nedover gågata.

Ifølge arrangørene blir det ikke snakk om et innesperret område med maks antall besøkende om gangen og registrering av alle.

– Ettersom vi er utendørs, og vi har god plass, har vi fått beskjed om at det ikke er nødvendig. Vi kan spre oss utover fra Tusenårsparken og ned til Bjørkelangen stasjon. Vi skal klare å holde god avstand mellom bodene og sørge for at folk ikke klumper seg sammen. Man vet at smitten skjer i mindre grad utendørs, og det blir selvfølgelig spriting, sier Anne Havnås.

Galvez legger til at alle besøkende vil bli oppfordret til å holde avstand.

– Vi har inngått et samarbeid med Aurskog-Høland Røde Kors, som vil gå rundt og sørge for at smittevernreglene overholdes.

Flere nye utstillere

Blant årets utstillere er det flere som stiller for første gang. Det setter arrangørene pris på.

– Det er en del nykommere, og det er spennende. Vi har en smultringbod, noen som driver med betong malerier og det er en elevbedrift som har meldt seg på.

De har store forventninger til årets julemarked, som går av stabelen lørdag 5. desember.

– Det er tredje gang med dette konseptet, og vi tror det blir bra. Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de aller fleste, sier duoen.

Julemarkedet avholdes på samme dag som årets julemarked i Aurskog.

– Vi synes det er veldig artig og flott at damene i Aurskog finner en løsning når man ikke får hatt marked på Aur Prestegård. Vi vet at kundene liker å farte fra marked til marked, og at det nå blir noe både i Aurskog og på Bjørkelangen mener vi er en stor fordel for oss, sier Anne Havnås.

Det blir også julegrantenning på Bjørkelangen lørdag 5. desember.

– Vi har fått en del spørsmål om hvorfor det blir andre helga i advent, og det er nettopp for at vi ønsker å slå sammen disse to arrangementene. Først blir det julemarked, og dagen avsluttes med julegrantenning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken