Nettsalg av ville og eksotiske dyr øker

OSLO  20120803. Om dyr for allergikere. 
Skilpadde: Testudo hermanni, gresk landskilpadde.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OSLO 20120803. Om dyr for allergikere. Skilpadde: Testudo hermanni, gresk landskilpadde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjøp og salg av ville dyr på internett øker betydelig, ifølge naturverngruppa IFAW. De er bekymret over at beskyttede dyrearter er lett å få tak i på nett.

DEL

Tusenvis av levende dyr og dyreprodukter blir solgt via nettbutikker i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Russland.

IFAW-eksperter har funnet 5.381 annonser for 11.772 dyr og dyreprodukter som tilhører en truet art. Den samlede verdien av handelen de undersøkte på 106 nettsider, lå på nesten 4 millioner dollar, rundt 32 millioner norske kroner. Litt under en femdel av annonsene gjaldt salg av elfenben.

– Ved bare noen få tastetrykk kan du kjøpe elfenben, levende skilpadder, enorme slanger og eksotiske papegøyer – når som helst på dagen og uten særlig risiko, sier leder av den IFAW Tyskland, Robert Kless.

LES OGSÅ: Selger familiegården: – Jeg har spurt alle i slekta, men ingen ønsker å overta

Organisasjonen ble grunnlagt i 1969 og har kontorer i over 40 land. De ber om strengere regulering av handelen av ville dyr på nett. Blant annet er den globale handelen av elfenben en stor trussel mot elefantbestanden verden over, ifølge IFAW.

– Nettkjøp er vanskelig å kontrollere, og veldig få annonser inneholder informasjon som beviser legitimiteten av produktene de selger, sier Kless.

Han mener loven må strammes inn og at nettsider må iverksette strenge regler for kjøp og salg av beskyttede dyrearter.

(©NTB)

LES OGSÅ: – Her er det vi som har ansvaret!

Artikkeltags