Prikket inn ny skyttertittel

TIL TOPPS: Benjamin Tingsrud Karlsen sikret seg en ny gullmedalje under den internasjonale konkurransen "ISAS Dortmund" da han gikk til topps på OL-øvelsen 10-meter luftrifle. Tyske David Koenders tok sølv, mens franskmannen Emilien Chassant sikret bronsen.

TIL TOPPS: Benjamin Tingsrud Karlsen sikret seg en ny gullmedalje under den internasjonale konkurransen "ISAS Dortmund" da han gikk til topps på OL-øvelsen 10-meter luftrifle. Tyske David Koenders tok sølv, mens franskmannen Emilien Chassant sikret bronsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Benjamin Tingsrud Karlsen viser skarp skytterform før sesongens store begivenheter.

DEL

(Romerikes Blad) – Fysisk var formen langt fra topp med både hodepine og lett forkjølelse. Derfor var dette veldig moro, med tanke på at jeg har mer å gå på, sier 18-åringen fra Sørumsand.

Tre konkurranser i Dortmund i OL-disiplinene 50 meter liggende, 50 meter helmatch og 10 meter luftrifle ga to medaljer til skytteren fra Kisen miniatyrskytterlag.

På 60 skudd liggende vant han den innledende skytingen og endte på 4.plass i finalen. På 120 skudd helmatch (40 kne, 40 ligg og 40 stå) var han tittelforsvarer og vant innledende med gode 1165 poeng, mens det ble sølv bak europamesteren Emilien Chassant i finalen. Med luftrifla fikk Tingsrud Karlsen sin revansje på franskmannen da han gikk helt til topps etter å ha kvalifisert seg til finalen med et nødskrik.

Finalespesialist

– Benjamin er først og fremst sterkest på 50 meter, men han er en finalespesialist. Han har evnen til å få ut det han kan, når det virkelig drar seg til. Det viste han igjen på luftfinalen i Dortmund, sier juniorlandslagstrener Arne Morten Nyfløt.

Selv elsker Tingsrud Karlsen finaleoppgjørene, skytter mot skytter, hvor de dårligste elimineres en etter en, helt til medaljekampen skal avgjøres.

– Jeg kjenner trøkket jeg også, slik som alle andre. Men jeg synes det er kjempekult. Det er sånne situasjoner som jeg trener så mye for å oppleve, sier 18 åringen.

Han har nå 22 internasjonale medaljer individuelt og er den eneste norske skytteren som kan skimte med gull i juniorverdenscup, tatt i Aserbajdsjan i fjor.

– God nok for seniorverdenscup

Nå er fokuset rettet mot junior-VM i Shül som starter 21 juni og junior-EM i Baku 21 juli. Tingsrud Karlsen leder uttaksrankingen suverent både på liggende og helmatch. Resultatene hans har vært så høye, så det kan bli aktuelt med verdenscup også på seniornivå.

MERITTERT: Benjamin Tingsrud Karlsen har i en alder av 18 år hentet 22 individuelle medaljer i internasjonale konkurranser. Her fra juniorverdenscup-gullet i helmatch i Gabala 2016.

MERITTERT: Benjamin Tingsrud Karlsen har i en alder av 18 år hentet 22 individuelle medaljer i internasjonale konkurranser. Her fra juniorverdenscup-gullet i helmatch i Gabala 2016. Foto:

– Resultatene hans tilsier at han absolutt er god nok for seniorverdenscup, men nåløyet er trangt, nivået beintøft og først og fremst er det junior-VM og junior-EM som gjelder i år, sier juniorlandslagstrener Nyfløt.

– Vi får se. Det hadde vært moro med en verdenscup mot seniorene. Men da har jeg eksamen på skolen, så det må eventuelt planlegges nøye. Jeg fokuserer først og fremst på junior-VM og junior-EM, sier Tingsrud Karlsen.

– Forstår du at du regnes som en het gullkandidat i VM og EM etter hva du har prestert de siste årene?

– Det var flere som sa dette til meg allerede under denne konkurransen. Jeg fokuserer kun på meg selv og mine mål, men det er trivelig at folk følger med og at man får annerkjennelse når man lykkes.

Artikkeltags