Politiet ber folk tipse om mulige skjulesteder for Anne-Elisabeth Hagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Skjulestedet kan være innenfor eller utenfor Norges grenser, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt

DEL

Torsdag formiddag etterlyste politiet tre personer utenfor arbeidsplassen til Anne-Elisabeth Falkevik Hagens ektemann. De skulle da ha blitt filmet samme morgen som kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet til ekteparet i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog.

Nå bekrefter politiinspektør Tommy Brøske at de har mottatt 150 nye tips siden forrige pressekonferanse – blant annet på identiteten på de tre personene.

– Torsdag hadde vi fått inn over 100 tips. I dag har det kommet inn ytterligere 150 tips. Både når det gjelder personer, adresser og kjøretøy. Vi i politiet tror flere kan sitte på materiale som vi er interreserte i fra 31. oktober i fjor, sier han.

Flere av tipsene skal ifølge politiinspektøren dreie seg om aktivieten rundt Futurum-bygget der Tom Hagen har sin arbeidsplass.

– Syklisten er foreløpig ikke identifisert og vi ber fortsatt om at vedkommende identifiserer seg. Vi har fått tips om de to andre personene. Nå ønsker vi ytterligere tips om hvem disse kan være.

Ber fortsatt om tips

Politiet forteller fredag at hovedbudskapet deres er fortsatt tips til politiet.

– Vi vet ikke hvor hun har vært holdt skjult eller om det har vært på én eller flere plaser. Vi ber derfor publikum være oppmerksomme på uvanlig aktivitet i deres nærmiljø.

Politiet nevner blant annet at det i hytteområder kan være aktuelt at den bortførte kvinnen har vært holdt fanget.

– Har dere sett tildekte vinduer, isolering i forkant av 31. oktober eller uvanlige innkjøp slik som av kvinneprodukter, ber vi dere ta kontakt.

Utelukker ikke utenlandske kriminelle

Fortsatt har ikke politiet noen mistenkte i saken, men utelukket ikke at det kunne dreie seg om utenlandske kriminelle.

– Vi kan heller ikke utelukke at hun holdes fanget i utlandet eller at eiendommen, familien og arbeidsplass har vært holdt under oppsikt i forkant av bortføringen, sier Brøske.

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal ha blitt bortført fra familins bolig her på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor.

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal ha blitt bortført fra familins bolig her på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto:

Antatt bortført

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant fra familiens bolig i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog på morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018. Det var også sist gang familien har fått livstegn fra den forsvunnede kvinnen.

Det skal ha vært ektemannen Tom Hagen (68) som fant trusselbrevet fra de antatte gjerningspersonene. Der skal de ha truet med å drepe kvinnen hvis ektemannen kontaktet politiet. Det ble også framsatt et krav om ni millioner euro (cirka 87 millioner kroner) i løsepenger i form av kryptovaluta. Flere medier har tidligere meldt at dette skal dreie seg om valutaen Monero som er ekstremt vanskelig å spore.

FAKTA:

 • Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.
 • Gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68).
 • Politiet brøt stillheten om saken onsdag 9. januar. Etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker på grunn av trusselen mot Hagens liv og helse.
 • Det er ikke kommet tegn på at Hagen er i live. 
 • Det er framsatt trusler og løsepengekrav med kryptovalutaen monero. Beløpet er ikke bekreftet av politiet, men er ifølge VG på 9 millioner euro.
 • Ifølge eksperter er det vanskelig å framskaffe 9 millioner euro i monero. Valutaen er vanskelig å omsette, og transaksjoner er vanskelig, men ikke umulig å spore.
 • Familien har fulgt politiets råd om ikke å innfri løsepengekravet.
 • Det skal være funnet flere ark med beskjeder i huset. Et trusselbrev skal være skrevet på gebrokkent norsk. I trusselbrevet skal det ha stått at Hagen vil bli drept dersom politiet involveres.
 • Tom Hagen skal ha kontaktet politiet få timer etter først å ha søkt etter og ringt sin kone.
 • Det er ikke kjent om Hagen holdes i Norge eller i utlandet. Ifølge politiet tyder tegn på profesjonalitet.
 • Det er benyttet en digital kommunikasjonsplattform som innebærer at man betaler når man svarer.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt, med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.
 • Torsdag formiddag etterlyste politiet tre menn som skal ha vært sett gående utenfor arbeidsplassen til ektemannen Tom Hagen, i det aktuelle tidspunktet bortføringen skal ha funnet sted.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken