Flyteknikerstreiken fortsetter og trappes ytterligere opp mandag. Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av streiken.

– To ruter er kansellert, den ene går fra Bergen til London Gatwick og den andre fra Oslo til Nice, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Flygningene går tur-retur, så dermed er det fire flygninger som kanselleres.

– Årsaken er at vi har hatt fly som har hatt behov for teknisk kontroll, som vi ikke har hatt mulighet til å gjennomføre på grunn av personalmangel som følge av streiken, sier hun.

Streiken ble trappet opp

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

Hos Widerøes er foreløpig ingen flygninger rammet per mandag morgen, men dette kan endre seg i løpet av dagen, ifølge kommunikasjonssjef Catharina Solli.

Hun påpeker at hun foreløpig ikke har informasjon om hvilke flyteknikere som er tatt ut i opptrappingen av streiken.

– Ingen flygninger er påvirket nå, men jeg kan ikke utelukke at det ikke vil oppstå noe utover dagen. Vi planlegger for normal drift, og planlagt vedlikehold prøver vi å få gjennomført på normal måte, sier Solli til NTB ved 7.30-tiden.

SAS-flygninger som normalt

Også hos SAS går flygningene foreløpig som normalt tross streiken.

– I dag slik det ser ut nå, er det ingen SAS-flygninger som blir påvirket av streiken. Vi kommer tilbake til hvordan situasjonen utvikler seg og om det blir noen endring, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge.

Passasjerer som eventuelt blir rammet av streiken senere, kontaktes direkte av SAS.

(©NTB)