Gå til sidens hovedinnhold

Jublet foran 70.000 tilskuere: – Yes, yes, yes!

Dennis Hauger slo kraftig tilbake etter nedturen i Belgia da han vant fredagens kvalifisering og får Poole Position i søndagens løp i den nest siste runden av årets Formel 3-mesteskap. Lørdag kjøres også to løp.

Yes! Yes! Yes! jublet aurskogingen da han foran 70.000 tilskuere dundret inn til rundetiden 1.24.580 helt mot slutten av kvalifiseringen fredag ettermiddag. Den holdt til seier 175/1000-sekund foran tyske Daavid Schumacher, mens australieren Jack Doohan, som jager nærmest i poengsammendraget, kjørte inn til fjerde beste tid.

Vinnerrunden innebar en gjennomsnittsfart på 181,3 kilometer i timen på den 4.259 kilometer lange banen.

– Jeg hadde en god følelse og fikk en god start på denne weekenden. Det var å komme tilbake etter det som skjedde på Spa (løpet i Belgia forrige helg), der vi hadde det vanskelig som lag, sier Dennis i et intervju på Formel3 sin hjemmeside.

Som kjent bommet Prema-teamet i forberedelsene til kvalifiseringen denne runden, noe som gjorde at aurskogingens sammenlagtledelse krympet fra 62 til 25 poeng. Fredagens seier i kvalifiseringen ga han fire nye verdifulle poeng å putte i banken.

Banen han forhåpentligvis kan ta et nytt steg mot sammenlagtseieren på denne helgen, er spektakulær og krevende, noe det lokale håp er helt enig i.

– Den er som en berg- og dalbane med både teknisk krevende og raske partier. Du må virkelig fokusere hele veien for å sette alt sammen. Det var det vi klarte å gjøre i dagens kvalifisering. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Dennis videre til Fomula3.com, og føyer til;

– Det var hyggelig å komme tilbake å vise at både tempo og selvtillit, men vi må fortsette å jobbe og gi alt. Det er fortsatt noen løp igjen.

Lørdag kjøres to løp. I det første snus resultatlista fra dagens kvalifisering. Det innebærer at Dennis da startspor 12. Resultatlista fra dette løpet avgjør startposisjonene i dagens andre løp, mens han har Poole position søndag. Dette løpet gir også flest poeng.

Kommentarer til denne saken