Fridde i folkevogna: – Jeg fikk et ja

BLANKPUSSET NOSTALGI: Knut Arild har mange timer bak rattet i Opel Kadett 1100 SR, 1969 modell.Foto: Jarle Pedersen

BLANKPUSSET NOSTALGI: Knut Arild har mange timer bak rattet i Opel Kadett 1100 SR, 1969 modell.Foto: Jarle Pedersen

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: Knut Arild Lotterud har helt fra guttedagene sverget til Opel som bilmerket blant bilmerker. Men folkevogna som bryter rekken, utgjør et spesielt minne. Den fridde han nemlig i!

DEL

– Jeg fikk et ja, sier en lun Aurskog-kar, godt gift siden 1970, og med bilinteressen i god behold.

Pappa Sverre prata om biler, solgte biler, mekka på biler, og det overrasker vel ingen at morgendagens 70-årsjubilant valgte seg en yrkesvei som bilmekaniker.

Bjørkelangen Auto var arbeidstedet i 15 år, før han byttet ut skiftenøkkel og skrutrekker til fordel for blokk og blyant som teknisk konsulent, teknisk leder og forbrukerjournalist i Motorførernes Avholdsforbund.

Jobben innebar en del reisevirksomhet både utenlands og innenlands, og Knut Arild forteller om fart, spenning og fine møter med nye mennesker og miljøer. I den jobben ble han i 36 år.

Selvgjort er velgjort

Han har senere besøkt flere av stedene som privatperson, sammen med familien.

En gang i selvbygget bil, kjøpt som vrak for 4000 kroner, flikket på med nennsom hånd, og trillet ut på veien, med kurs mot Sør-Frankrike. Kjøretøyet vakte en del oppsikt underveis, noe Knut Arild synes var artig. Han er ikke så glad i å være i sentrum for oppmerksomhet selv, men med biler og motor stiller det seg litt annerledes. Indres utsendte inviteres ned i garasjeanlegget.

Der står selve Klenodiet, Lotteruds gamle Opel Kadett 1100 SR, 1969 modell. Den er i tipp-topp-stand, i sterk kontrast til det triste synet etter 15 års lagring på en låve. Knut Arild vurderte vraking.

Sønnen Henning satte foten ned, og organiserte via gode kontakter og netthandling en vellykket restaurering. Kadett'en ble så god som ny.

Knut Arild setter seg bedre til rette i stolen. Han sammenligner seg litt med den Kadetten, ut fra sitt eget nåværende vedlikeholdsbehov.

Livet i perspektiv

Hjerneslaget som slo til senhøstes i fjor, har ført til en del helsemessige utfordringer.

Men restaureringsjobben, litt humoristisk sagt, utføres av et team Knut Arild snakker varmt om.

Han får jevnlig hjemmebesøk av ergoterapeut, fysioterapeut og sykepleier med mål å trene seg opp best mulig. Knut Arild roser tjenesten fra Aurskog-Høland kommune. Det betyr mye å føle seg ivaretatt og trygg når sykdom slår til.

– Oppfølgingen jeg får i dag, er mye bedre enn da jeg hadde det første slaget for ti år siden, forteller han.

Sporty

Han føler seg i grei form, og er optimistisk. Livsfilosofien er å leve mest mulig normalt. Være sammen med familien og gode venner, og ikke minst kose seg med barnebarn, det er livskvalitet.

Eller gå en lang tur i morgenstillheten og lytte til fuglesangen, det har han gjort mye. Det har blitt over 100 mil et par somre på rad.

– Jeg har slitt ut noen sko, men vunnet på helsa, sier en sindig jubilant.

Artikkeltags