Gå til sidens hovedinnhold

Jon og Anita er lokale stemmer i det nye storfylket: – Det blir svært!

Artikkelen er over 2 år gammel

To av de 12 faste medlemmene styret i nye Viken idrettskrets er lokale; Anita Hokholt Engh fra Høland IL og Jon Syversen fra AFSK.

Fra årsskiftet er Akershus idrettskrets, der begge for tiden er styremedlemmer, historie.

I stedet blir det en ny gigantkrets i det nye storfylket på 24.595 kvadratkilometer, med 51 kommuner og drøyt 1,2 millioner innbyggere.

– Det er jo litt gøy at en kommune med 16.600 innbyggere får med to representerer i en slik gigantkrets, innrømmer duoen som definitivt er de eneste av kretsstyre som har gangavstand mellom husene de bor i – på Bogstadmyra i Aurskog.

Blir en koloss

Både Jon Syversen, som var med å stifte Akershus idrettskrets i 1988, og som har sammenhengende fartstid som der siden 2003, og Anita Hokholt Engh, som ble innvalgt i Akershus idrettskrets i fjor, ser fram til spennende og utfordrende oppgave i det nye kretsstyret.

– Viken blir en koloss i forhold til dagens idrettskretser innenfor dette området. Det blir store forskjeller – både på hvordan det drives rundt om i lagene og innenfor de respektive idrettsrådene. Det blir en utfordring for lagene, fastslår Jon Syversen.


– Hvor mener du Aurskog-Høland står i det nye bildet?

– Jeg vil vel anta at vi havner omtrent midt på treet. Jeg er spent på framtida. I den nye idrettskretsen blir vi som en utkantkommune å regne.

Anita Hokholt Engh ser det som viktig å ta vare på særegenhetene innenfor de forskjellige områdene i den nye storkretsen.

– Alt må ikke være likt. Her har vi i det nye styre en viktig oppgave i å lære av hverandre slik at vi gjør de riktige tingene.

Spente på prioriteringene

Et annet ubesvart spørsmål, er hvordan idretten etter hvert vil bli prioritert i den nye fylkeskommunen.

– Det er på det rene at tildelingene i 2020 blir på sammen nivå som i 2019, men ha skjer videre? Så langt har Akershus hatt en forutsigbar finansiering, men jeg er spent på hvordan det vil bli framover. Det er her vår oppgave blir viktig: Å sørge for at idretten ikke blir nedprioritert i Viken, snarere at den får bedre vilkår når vi vet hvilken viktig plass den har i samfunnet, sier Jon Syversen.

Kommentarer til denne saken