Gå til sidens hovedinnhold

Johannes tilbake igjen: – Den verste skuffelsen er over

Johannes Dale er tilbake i verdenscupen igjen. Men OL-start blir det ikke, uansett om han skulle gjøre rent bord i Ruhpolding i helgen.

– Det er godt å være tilbake igjen i dette selskapet og treffe gamle konkurrenter igjen, men det har vært og er en tung tid etter at jeg forsto at OL-drømmen brast, sier 24-åringen på telefon fra Ruhpolding.

Der skal han gå sprint torsdag og jaktstart søndag, mens det ennå ikke er klart hvem som skal forsvare de norske fargene på stafetten.

Grunnen til at Fet-løperen er på plass i Ruhpolding, er at de OL-uttatte løperne velger høydeopphold foran verdenscup denne helgen.

På pallen

– Jeg er klar for å gjøre mitt beste, men lufta gikk litt ut av meg da jeg forsto at det ikke ble noe OL. Den verste skuffelsen føler jeg nå er over. Nå må jeg forsøke å se framover.

Den første helga etter nyttår, ble brukt til to sprinter i IBU-cupen med 14. og tredjeplass som uttelling.

– Det var deilig å få gå renn igjen. Den andre sprinten ble også en sportslig opptur. Jeg følte at ting løsnet litt, og fikk min første tur på seierspallen i vinter. Det var i det minste et lite puff i riktig retning.

– Hvilke ambisjoner har du foran denne helgen?

– Det blir en liten eksamen på om jeg får til de tingene jeg har jobbet mye med siden før jul for å få snudd den negative trenden.

– Hvilke følelser har du selv?

– Jeg føler å ha bedre kontroll på standplassen, men det er vanskelig å si. Den fysiske formen kjennes grei.

Kanskje Hvalstjern?

Selv om OL-turen gikk rett vest, er Johannes likevel klar for å kjempe om internasjonale medaljer om kort tid.

Fra 24. til 30. januar arrangeres årets Europamesterskap i Tyskland.

Det blir naturlig nok et mesterskap for de nest beste, noe på samme måte som Europaligaen i fotball i forhold til Champions League, men han ser likevel fram til mesterskapet.

– Faktisk er det første gang jeg deltar i dette mesterskapet. Så blir det nok en runde IBU-cup i Nove Mesto. Deretter blir det hjem å trene.

– Fet Skiklubb skal arrangere KM i skiskyting på Hvalstjern i februar. Kan det være aktuelt for deg?

– Kanskje. Vi får se hvordan det passer inn. Det er lenge siden jeg har fått renn der, så det hadde selvsagt vært artig med et lite comeback på hjemmebane.

Kommentarer til denne saken