Etter at han kvalifiserte seg for VM i forrige uke – med et 3.000 meter hinderløp på 8.21,69 i finske Åbo – antydet han overfor Indre Akershus Blad at det kanskje ville innebære et nei til NM.

«For å være maksimalt forberedt til VM, er det sikkert smartest å prioritere trening. På den annen side sitter det selvsagt langt inne å droppe et NM», uttalte aurskogingen.

Trenger å få trent godt

Nå er avgjørelsen tatt. NM-starten må vike for den store oppgaven han står overfor i midten av juli – sitt livs desidert største som idrettsutøver.

– Jeg skulle gjerne ha løpt NM, men må gjøre det som er best for meg med tanke på VM. Jeg trenger å få trent godt de neste to ukene før avreisen til USA, forklarer han til Indre.

I Stjørdal ville han ha vært storfavoritt til hindergullet. Han har avansert til 3. plass på norgesstatistikken gjennom tidene i øvelsen, og på årsbestelista er han i særklasse best med en margin på 6,5 sekunder til toeren.

En eventuell NM-tittel ville dessuten ha vært årets andre. I april ble han norgesmester i terrengløp, også det i Trøndelag.

I aksjon på første dag

Men nå er det VM som naturlig nok har høyeste prioritet. 26-åringen legger ikke skjul på at spenningen i kroppen øker for hver dag som avreisen nærmer seg.

– Jeg er spent på reisen, tidsforskjellen og varmen, sier han om det som venter ham i Eugene, Oregon.

Der starter årets VM fredag 15. juli. Norges hinderhåp skal i aksjon allerede på åpningsdagen. Da går forsøksheatene i øvelsen hans om ettermiddagen lokal tid. Tidsforskjellen er ni timer, noe som betyr ved 02-03-tiden natt til lørdag 16. juli, norsk tid. Finalen går natt til tirsdag 19. juli norsk tid.