Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har aldri jobbet så hardt for å komme i mål før!

Artikkelen er over 2 år gammel

Tok ledelsen i superserien.

– Aldri før har jeg jobbet så hardt får å komme i mål, det var store steiner – mye røtter og blinde gupp hvor sykkelen satt fast og måtte løfte den ut fra løypa. Da smaker det godt med seier og ledelse i Norsk Enduro SuperSerie (NESS, journ.anm..), sier Benjamin Bernhus etter én time og 47 minutters kjøring i terrenget under Flittig Grand National i Skien.

Bernhus var i en klasse for seg.

Unggutten tok føringen fra første meter og ingen i hans klasse klarte å henge på i skogen ved Grenland motorsenter.

Neste runde i NESS er lørdag 17. august i Kristiansand.

I dag, lørdag 8. juni, er det andre runde i NCenduro på Rudskogen, og her ligger NMK Aurskog-Høland-føreren på andre plass etter første runde, som gikk på snø i vinter.

Det er ventet utøvere fra hele Norge, så konkurransen blir tøff.

Løypa på Rudskogen er rask og har også en del nye partier som ikke er blitt brukt tidligere.

– For at Benjamin skal hevde seg i Norges Cup Runden enduro kreves det både kondisjon, styrke og kjøretrening, mener pappa Hans Kristian Bernhus.

Selv mener Benjamin at hans sterkeste side er utholdenhet på sykkelen, og han har ikke tall på hvor mange timer pappa og bestefar Kjell Erik har stått langs løypa med klokka – uansett vær og vind.

– Idet jeg står på startstreken lørdag morgen ved Rudskogen Motorsenter og venter på at startskuddet skal gå, kommer jeg til å tenke at «Nå skal jeg ha det moro!». Det er dette jeg trener for og bruker all fritiden min på, sier Benjamin.

Kommentarer til denne saken