Denne helgen ble det første Landsskytterstevnet innendørs arrangert. Aurskogingen Ola Fjuk-Herje jobber i Det Frivillige Skyttervesen og har hatt ansvar for opplæring av funksjonærer og oppfølging av det sportslige under arrangementet. De samme oppgavene har han for det tradisjonelle stevnet utendørs.

– Stevnet ble en enorm suksess. Vi hadde 1. 600 deltagere. Det er 700 flere enn vi hadde turt å håpe på, sier Fjuk-Herje.

Landsskytterstevnet har tradisjoner tilbake til 1800-tallet og står meget sterkt som idrettsarrangement i Norge. På spørsmål om det nye tilskuddet i stevnerekken kan bli like populært er ikke Fjuk-Herje lenger sikker.

– Mottakelsen ble var skikkelig bra. Jeg er nesten litt overrasket over hvor bra det ble. Før helgen hadde jeg sagt nei til at det kan bli like stort som det tradisjonelle Landsskytterstevnet, men nå er jeg ikke sikker. Det var faktisk så bra, forteller en glad skytterentusiast.

Store kostnadsforskjeller

Landslagsskytter Simon Kolstad Claussen fra Setskog ble nummer to i mesterskapet. Han er full av lovord om det nye Landsskytterstevnet.

– Jeg tipper det blir over 2. 000 deltagere neste år. Utvilsomt et arrangement som har kommet for å bli, fastslår Kolstad Claussen.

På sikt tror han det nye konseptet kan endre det tradisjonelle. Mye av årsaken tillegger han prisene på ammunisjon.

– Grovkaliber til utendørsbruk ligger mellom 6 og 10 kroner, avhengig av om man lader selv. Inne kan man bruke ammunisjon som er mer enn bra nok til 1 krone skuddet. Det sier seg selv hvor det er enklest å få frem rekrutteringen og aktiviteten, mener han.

40 lokale skyttere fra skytterlagene Urskog, Høland/Bjørkelangen, Blaker og Fet hadde funnet veien til Stjørdal. Ola Fjuk-Herje rakk også å delta selv, til tross for en travel timeplan gjennom helgen.

– Trenger ikke skrive så mye om det, men det gikk faktisk ikke så verst, kommenterer Urskog-skytteren som leverte 241 poeng på standplass. Det holdt til tolvteplass av 190 deltagere i klasse fire.

Nærmere 70. 000 skudd ble løsnet i løpet av tre dager med konkurranser. Arrangøren hadde 200 frivillige i sving. På halvannen time hadde mannskapene ryddet ned 50 skiver, tribuner og standplasser. Mandag var idrettshallen i bruk av skolen igjen.

– Jeg tror mange dro hjem med følelsen av at man hadde vært med på noe stort, sier han.