Fremover kommer Frivillighetssentralen til å arrangere spilldag for seniorer annenhver fredag. Brettspill, bordtennis, dart, boccia og kortspill er muligheter. Denne gangen var det digital bowling som var mest populært.

– Dette var veldig morsomt. Jeg er egentlig ikke så sosial av meg. Liker meg best i skog og mark med en lydbok på øret, men dette var virkelig moro. Jeg angrer ikke på at jeg tok turen og anbefaler andre å gjøre det samme, forteller Mari Skattum Burhol.

Hun har aldri prøvd seg på bowling tidligere, men sto allikevel igjen med seieren til slutt. Til og med spillvertene, ungdom fra Bingsfoss ungdomsskole, måtte se seg slått av pensjonistene.

Betyr mye

Konkurranseinstinktet er det ingenting å si på. Gerd Kristiansen kan meddele at hun gir 110 prosent, uavhengig av spillet. Hun har aldri spilt digitale spill før og synes det var artig.

– Den som har funnet opp dette spillet, må være smart, sier Kristiansen.

Det er ingen tvil om at damene koser seg.

– Det er klart at et slikt tiltak som dette betyr mye. For alle, vil jeg tro. Dette at vi kommer oss vekk fra TV-en, for ikke å glemme det sosiale aspektet. Vi kan ha det hyggelig sammen, påpeker Kristiansen.

Tilbudet er ment som et lav-terskel-tilbud, hvor man ikke måtte kunne spillene for å delta. Dagen avsluttes med lunsj og kaffe.

– Jeg kom hit helt alene i dag. Man trenger ikke å være redd for å prøve noe nytt. Man kommer langt med konsentrasjon og konkurranseinstinkt. Jeg kommer garantert tilbake, avslutter Skattum Burhol.

Spilldagen arrangeres i Sørumsand klubbhus i oddetallsuker. Ingen påmelding kreves.