Takk for magien, Palle, Stina, Erik og Erik

OLYMPISK SANGER: Stina Stenerud kom hjem til sine egne og underholdt på Fetsund lenser lørdag kveld. Til høyre for Stina skimtes Palle Wagnberg, som boblet over på Hammond B3-orgel. Begge foto: Roger Ødegård

OLYMPISK SANGER: Stina Stenerud kom hjem til sine egne og underholdt på Fetsund lenser lørdag kveld. Til høyre for Stina skimtes Palle Wagnberg, som boblet over på Hammond B3-orgel. Begge foto: Roger Ødegård

Artikkelen er over 4 år gammel

FETSUND: I går ble undertegnede og rundt 200 tilskuere vitne til en sjelfull konsert av det åndelige slaget ved Fetsund lenser.

DEL

Bli abonnent: Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

Det var Fetsund egen førstesangerinne, Stina Stenerud, som kom hjem til sine egne.

Med seg hadde hun Palle Wagnberg, som, bobla over på Hammond B3, og med ultrastødige karer som Erik K. Jøkling på trommer og Erik B. Svela på gitar, lå alt til rette for at Monica Zetterlunds musikalske arv skulle bli godt ivaretatt.

For det var Zetterlund som skulle hyllles på lensene denne forblåste juli-kvelden ved Glommas bredd.

Mange av låtene den legendariske svenske artisten ble kjent med, kom fra den store amerikanske sangboka, men ble oversatt til svensk av fantastiske låtskrivere hvis like ikke vandrer på jorda lenger.

Her kom svenske versjoner av As Time Goes By, Little Green Apples, men også Olle Adolphsons fantastiske Dubbeltrubbel og klassikeren Sakta vi går genom stan og Ack, Värmland du sköna.

Stina Stenerud briljerte stort på vokal denne kvelden.

Med perfekt svensk diksjon og en stemme som kunne smelta fjell, styrte jenta skuta ut i sola. Der sønnavinden rår.

Foran et lydhørt og godt voksent publkum, som i tillegg til en rekke fetsokninger, besto av musikkelskere som hadde dratt helt fra både Spania og England for å oppleve konserten, ble det en musikalsk høytidsstund av de sjeldne.

En høytidsstund som får oss til å ville gi Stenerud klengenavnet Stina Simone. Fetsund-jenta er en av vår tids store soulsangere. En kunstner av rang. Det er resten av musikerne hun hadde med seg på scenen i går også. Thank you for the magic.

- Fantastiske musikere og en utrolig bra Stina med en feeling og utrolig bra stemme. For en konsert, mente tilhører Geir Musum fra Åkrene.

Artikkeltags