Folk spiser isprodusentene tomme for is

OSLO  20150715.
Illustrasjonsbilde av ulike handlesituasjoner i en Narvesen kiosk. 
Her; Kunde med iskrem.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT

OSLO 20150715. Illustrasjonsbilde av ulike handlesituasjoner i en Narvesen kiosk. Her; Kunde med iskrem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

På grunn av hetebølgen selges det is som aldri før. Hos Hennig-Olsen blir isdiskene tomme, og hos Diplom-Is blir det satt salgsrekorder.

DEL

I mai hadde Hennig-Olsen en vekst på 30 prosent. I juni har veksten vært på 20 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er beklagelig at vi går tom for is, men det er en helt spesiell situasjon. Vi har hatt den beste sommeren noensinne, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is til DN.

Salgsrekorder

Også Norgesgruppen forteller om utfordringer knyttet til mangel på utvalg på grunn av det enorme issalget.

LES OGSÅ: Spiller med a-ha-bassist i Aurskog kirke

– Folk spiser isdiskene tomme. I år startet sommersesongen veldig tidlig på grunn av det voldsomt fine været, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen.

Diplom-Is opplyser at de har hatt salgsrekord i mai og juni, og kan også fortelle om en vekst sammenlignet med i fjor.

LES OGSÅ: – Jeg så soldatene komme utenfor huset vårt, og plutselig sto de på kjøkkenet, jeg pilte inn og gjemte meg i stua. Jeg husker det som om det var i går

– I perioden mai til juli har vi hatt en samlet vekst på omtrent 26 prosent i omsetning i forhold til fjoråret. Hittil i år har veksten på enkelte varianter vært opp mot 60 prosent, sier Rita Kristin Broch, Administrerende direktør i Diplom- Is

Artikkeltags