Lørdag 11. september blir det muligheter for besøkende å prøve alt fra stupetårn til vannscooter, fra motorcross til å ri hest.

Joachim Olsen skal kjøre snøscooter på Rømsjøen, mens André Villa vil holde FMX show, som består av både høytsvevende og halsbrekkende stunt.

Ved Bunes Recovery Senter er det bygget et 12 meter høyt stupetårn, hvor det vil bli gjennomført dødsing – som innebærer spektakulære hopp. Det blir også underholdning gjennom dagen og Alex Rosén kommer for å spre både glede og galskap.

Det er Bunes idrettslag som står bak arrangementet, som også er startskuddet for en utvidet satsing på å integrere vanskeligstilt ungdom i idrettens gleder.

Motorsport har stått sentralt i Bunes sin satsing på mestring og glede gjennom aktivitet. Nå utvides tilbudet med nye idrettsgrener, også ikke-motoriserte.

– Vi har sett at enkelte unge som virkelig kunne trenge å oppleve et actionshow, ikke har råd. Det hjelper ikke om en billett koster bare 100 kroner hvis de ikke har den hundrelappen. Derfor er det veldig hyggelig at vi sammen med våre sponsorer endelig kan invitere til Bunes Action Day i Rømskog, sier Jan Atle Gjemble.

Hjelper de unge

Han er stifter og aktivitetsleder hos stiftelsen Bunes Recovery Senter.

Gjemble har selv idrettsbakgrunn fra enduro, motocross, fotball og skihopping. Han har et brennende ønske om å hjelpe ungdommer til å endre kurs og kjenne glede og mestring i livet.

De unge på Bunes tilbys meningsfulle aktiviteter i friluft, noe som gir gode effekter på deres liv. Det handler om tiltak i samspill og samarbeid med ungdom og foresatte.

– Vi er opptatt av å bruke naturen og å videreutvikle stedet. Nå har vi drevet noen år og bygget sten for sten. Vi har blitt hele 40 ansatte og har fosterhjem, avlastning og andre tjenester. Bufetat og kommunene er samarbeidspartnere, forteller Gjemble.

LES OGSÅ: – Alle har sin historie, og den kan være sammensatt, tøff og tung